Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljesen ki vagyok zárva a...

Teljesen ki vagyok zárva a hivatásos kamionozásból ha enyhe színtévesztő vagyok (állítólag)?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és nagyon zavar a dolog mivel nemzetközi kamionozás az életcélom.

Szorgalmasan tanulom a nyelveket és dolgozok az iskola mellett, hogy legyen pénzem autóra és jogosítványra.

2016. szept. 24. 18:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ezek is ilyen Ishihara tesztek voltak. :)

[link]

[link]

2016. szept. 24. 20:49
 12/22 anonim ***** válasza:

Na, és ezek az Isiharák sikerültek?

Nem az autós iskoláknál kell érdeklődni, hanem el kell menni orvosira. Amit régen pályaalkalmasságvizsgáló intézetnek hívtak, ott döntötték el színtévesztőnél, hogy lehet-e B kategóriás jogsija. Csak a legtöbb orvos rutinból ráütné, hogy alkalmatlan, így jobb előre tisztázni.

2016. szept. 24. 21:45
 13/22 A kérdező kommentje:

Igen, az összes.

Nem értem, mi az, hogy jobb tisztázni?

2016. szept. 24. 21:57
 14/22 A kérdező kommentje:

A B jövőre lesz majd, de hivatásosban E-re megyek. :)

Egy tudatlan magyar orvos miatt nem akarok más munkát választani...nem tudok elképzelni mást.

2016. szept. 24. 22:00
 15/22 anonim ***** válasza:

13

Azt sem érted amit a 2-esben írtam?

Hogy elmész háziorvoshoz, előadod a sztorit aztán megmondja?

2016. szept. 24. 22:00
 16/22 A kérdező kommentje:

Értem én, de ezzel ráérek 21 évesen majd.

Ha úgy van veszek szemüveget, és ha nem fogadja el a doktor akkor viszlát f(zs)ideszország. (Sajnos...)

2016. szept. 24. 22:05
 17/22 anonim ***** válasza:

16

Érdekes.

Ha engem ennyire érdekelne már hétfőn mennék és biztos választ kapok. Most 5 évig ezen rugózol és szidod az orvosokat meg a fideszt mert azt gondolod gonoszságból majd nem hagyják hogy kamionos légy?

2016. szept. 24. 22:10
 18/22 A kérdező kommentje:
Akkor menjek el a gyerek háziorvoshoz?
2016. szept. 24. 22:36
 19/22 anonim ***** válasza:
82%

14-től már lehet felnőtt háziorvoshoz járni.

De hívd fel akihez most tartozol és megmondja mit hogy.

2016. szept. 24. 22:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha minden alapod megvan (C, E, PÁV-III, GKI), az kb mindennen elgyütt 600 ezerben fog megállni, ezen felül kell ADR, darabáru, stb vizsga (nem tudom pontosan, sógorom a kamionos) cirka 1 millában áll majd meg. De hiány van nemzetközi kamionsofőrből, így elég jól fizet (Waberer's talán 700 körül fizet betanulás után, persze attól is függ mennyit gurulsz).

A háziorvossal ki tudod bugázni a 2-es alkalmasságit, bár ott is van "babos könyv". A PÁV-III-nál nemtudom van-e, nekem PÁV-II-nél azt hiszem nem volt (taxis vagyok).

Másik lehetőség, menj el furgonozni. Nem keresel annyit, mint egy kamionos, de elég a 2-es csoportú alkalmasság (PÁV-ot csak egy-két munkáltató kér). Nem kell GKI, sofőrkártya, ez meg az, nincs tachográf, mehetsz ész nélkül, de a szart is kihajtják belőled. Ha szeretsz vezetni, akkor ez nem lesz gáz, miután kitapasztaltad a határaidat (pl 30 óra az út, neked van 40 órád, hogy odaérj, de le tudod egyben biztonságosan nyomni, akkor nem állsz meg, hanem majd a lerakónál pihensz egy hosszabbat, de ezt kezdőként nem ajánlom)

17 évesen jogsit szerzel, kell 2 év, hogy megkaphasd a hivatásost, addig ismerőshöz beállhatsz belföldön valami sofőrködésre, lesz referenciád, és nem utolsó sorban lesz már jópár km a seggedben, valamennyire megismered magad, a határaidat, és nem csapódsz bele az első kamionba a német autópályán. Ha a vezetés az életcélod, azt én vagyok szerintem aki a legjobban megérti, éveket szoptam egy irdában, mielőtt újra taxis lehettem (gondolkoztam a nemzetközi furgonozáson, de asszony nem szívesen engedne, bár még mindig nincs elvetve, mert a taxisaoknak az állam most jól rámarkolt a tökére). De az tuti, hogy nincs az a pénz, amiért újra irodába ülnék. És ezt nem távolról mondom, soha nem vertem bele semmibe a f@$zomat anélkül, hogy ki ne próbáltam volna, és ne lenne benne személyes tapasztalatom, hogy miért sz@r, vagy éppen miért tuti.

2016. nov. 22. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!