Megér 5000 Ft ot az A üzemanyag fogyasztásos gumi?
Kell majd vennem valami gumit az alsó A fogyasztásos
a többi adat hasonló
Nankang NA-1 XL 205/55R16 V
Toyo NanoEnergy 2 205/55 R16 91V
Márhogy 5000-rel fizetnél többet a jobb gumiért? Simán!
Xar kínait ne vegyél, olcsón se, de jó kínait azt lehet.
Nincs fél liter klönbség 100 km-en. Talán 1-2 deci(volt erről pár éve egy teszt valahol).
A jobb gumit vedd, amelyikkel biztonságosan tudsz közlekedni. Ha spórolni akarsz, figyelj oda a vezetési stílusodra, azzal sokkal többet spórolhatsz( benzinnél simán 0,5-1 liter, ritkábban kell fékeket cserélni, kíméled az egész autót).
Nankang? Maximum gokart pálya szélére ütközőnek...
1. A cimkén lévő betűk halvány tájékoztatások. Ez alapján nen szabad gumit venni.
2. Olcsó húsnak híg a leve. Igen, olcsó gumi rossz gumi.
3. Az idő pénz, én nem spórolnék a gumin hogy utána lassan kelljen közlekedni.
4. Az olcsó takarékos gumival lehet spórolni, de ha az esőben beborulsz az árokba akkor sokkal több pénzt buksz.
A gumik legallja a Eco féle takarékosgumik. 1 decivel kevesebbet eszik a kocsi, lassabban kopik de cserébe kevésbé tapad. A jók a sport gumik, amik jobban kopnak, de esőben berántod a kormányt és a kocsi ragad az útra.
Nincs olyan gumi ami lassan kopik, takarékos és nagyon jól tapad.
Tavasszal vettem új nyári gumikat. Szerintem annak idején én is tettem fel hasonló kérdést a témában.
Szerintem a tapadás lényegesebb, mint a fogyasztás. Az előző gumim A tapadású és C fogyasztású volt.
Most mikor gumit kerestem A/A-s nem nagyon volt. (225/45R17 méret.) Vagyis egy típust azt hiszem találtam, de aránytalanul drága volt. Kb duplája volt, mint egy A/C-s. Annyit nekem nem ér.
Amit találtam és tetszett, tesztekben is elég előkelő helyen volt, az A/E-s. Erősített XL kivitelben lett volna A/C-s belőle. De olyat azért nem akartam, mert az előző is erősített oldalfalú volt és irdatlanul dübörgött vele az utastér.
Így azon vacilláltam, hogy vajon egy C-s és egy E fogyasztású gumi között mekkora lehet a különbség. De végül megvettem ezt az A/E-st.
Nem bántam meg. Semmi, azaz nulla a gyakorlati, tapasztalati különbség a fogyasztásban. Ugyan azon az útvonalon járok rendszeresen évek óta. Mindig tempomattal, autópályán megyek, tehát azt sem lehet mondani, hogy másképp nyomom a gázt. Semmi különbség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!