Lesz valami baja? Ismerösöm (azt momdta semmi) elromlott a kocsija és elkell vontatnom a szervizbe csak hogy az enyém egy 1999-es 1. 0 swift 775-kg. Amit huzni kell pedig egy 2002-es audi 1560-kg?
Gond nélkül elhúzhatod.
Viszont ne hideg motorral csináld,és pörgesd rendesen,de 2-3 ezren akarj vontatni.
Menjen 5 ezren is folyamatosan akár.
" Elromlott gépjármûvet, mezõgazdasági vontatót és lassú jármûvet vontatni csak olyan jármûvel szabad, amelynek tényleges súlya eléri a vontatott jármû tényleges súlyának a felét; ha azonban az üzemi fékberendezés romlott el, vontatásra csak olyan jármûvet szabad használni, amelynek tényleges súlya eléri a vontatott jármû tényleges súlyát."
775x2 = 1550. mindössze 10 kiló a differencia, de ha a rendőr bácsi kötözködős kedvében van...
Én nem is a nagy vontatmánytól félnék(ha ügyes vagy, nem lesz baja a kocsidnak), hanem a hátsó sofőrtől.
Régebben sokszor segítettem ismerősöknek, haveroknak, de utolsó alkalommal egyik olyan béna volt hátul, hogy halálfélelmem volt. Elöl is résen kell lenni, de a hátsónak nagyon rutinosnak kell lenni! egy pillanatra nem lankadhat a figyelme, előrelátónak kell legyen, hogy segítsen neked lassításoknál, gyorsításoknál, stb. Azóta nem húzok senkit..
Ha nem kell pl. belvárosban menni, sokat megállni-elindulni, erős emelkedőkön menni, akkor szerintem nem gond.
Ha egyszer elindultok, a folyamatos sebességgel történő haladás már nem olyan nagy megpróbáltatás a motornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!