Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak Mitsubishi Colt?...

Első autónak Mitsubishi Colt? (2003 utáni)

Figyelt kérdés
Eddig Corsákat, Polókat nézegettem, de ma apám kollégája hozott haza a Coltjával, és még kerültünk is a hegyen egyet, én is vezethettem. Nem megy rosszabbul, mint apám 1,8-as Toyotája, állítólag vereti is neki a srác, mégis egyben van a kocsi. Jó autó az? Nekem nem tűnt gagyibbnak a Corsánál, Pólóból meg csak jóval öregebbeket találtam ennyiért, és az is egy tetű ehhez képest.

2016. szept. 20. 23:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mitsubishik töbsége piszok egyszerű, de jól összerakott technika - s ha rendesen karban tartod meg is hálálja. Az a Colt is egy jó széria volt, szerintem ajánlható, ha tetszik.
2016. szept. 21. 00:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Tetszik, mert meglepően nagyot harap, 95 ló - 975 kiló, meg már utánanéztem, és a tologatható, hajtogatható, meg kivehető ülései is nagyon ötletesek! Most elolvastam egy kazal népitéletet is, és jókat írnak. Ha legközelebb jön faterhoz, akkor jobban körbenézem világossal is, de egyelőre tetszik!
2016. szept. 21. 00:19
 3/14 anonim ***** válasza:
Praktikus és jó autó. Ha meg tudsz barátkozni a belterével, meg a külsővel, akkor szeretni fogod és sokáig szolgálhat hiba nélkül. Mondjuk ez a vereti neki a srác szöveg arra enged következtetni, hogy azt hiszed, sportos az autó. A CZT turbó biztosan az is, de abban nem csak a motor más, hanem a futómű is.
2016. szept. 21. 08:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Tökéletes választás! Egyszerű, kiforrott technika, de mivel könnyű(és erős), dinamikus, és nagyon jól fogyaszt.

Egy Corsa/Polo-hoz képest meg kb sportautó, ezen meg sem kell lepődni.

2016. szept. 21. 10:00
 5/14 A kérdező kommentje:
3-as. A srác biztosan vereti, mert legnagyobb hibának a hátsó féket említette, amit bármikor képes tönkretenni a hegyen. Meg apámék is McRae-nek hívják, meg Löeb-nek. :) Most hajnalig olvasgattam, nézelődtem, nekem nem tetszene a turbós. Az egyáltalán nem takarékos, meg vagy 130 kilóval nehezebb, ami majdnem 15% és szinte csak az első tengelyen. Sőt, mivel a CZT 3 ajtós, ezért a hátulja még könnyebb is. Szerintem kanyarodni ezzel a kis motorral jobban kéne tudjon, rémültem már halálra olyan autótól (Corsába 2 literes motor), amivel szinte lehetetlen volt egyenesen fékezni! Nincs még sok rutinom, nekem ez a 95 LE is pont elég. Apám meg azt mondja, hogy menjek a p*csába, ő 22 évesen képes lett volna lecopni valakit egy 75 lóerős Zsiguliért. Nekem is vannak még emlékeim egy Zaztaváról... Az volt a családi autónk. :)
2016. szept. 21. 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:
a srác nagy mágus, ha a veretés közben a hátsó fékekkel van a baja egy elsőkerekes autón:) Az autó felépítése magas, a futóműve sem igazán sportos, amennyire emlékszem. A turbósnak tudtommal más a futóműve, ezért javasoltam. De igazad van, bőven elég lesz a 95 lóerő kezdetnek.
2016. szept. 21. 13:19
 7/14 anonim ***** válasza:
A Corsában a 2.0 motor milyen volt? Valami átépítés?
2016. szept. 21. 13:20
 8/14 A kérdező kommentje:

6-os: a srác azt mondta, hogy hegyről lefelé úgy meg tud melegedni a hátsó fék, hogy tojás lesz a dobban, és utánna egy jó darabig ráz. Persze lehetne motorfékkel is legurulni, de ő állítása szerint inkább padlógázzal szokott. :)

A Corsa meg egy ismerősöm ismerőse által lett építve, nem akarok hazudni, de mintha valami Kadett GSI lett volna a donor.

2016. szept. 21. 14:27
 9/14 anonim ***** válasza:

A Kadett Gsi motorral biztosan jól mehet egy Corsa.

A McRae Loeb haverod meg kamuzik. Hegyről lefelé ha gázzal megy, mitől melegszik a féke, pláne hátul ?

2016. szept. 21. 15:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Jók a Mitshubishi-k, mert igen megbízhatóak. Az, hogy egyszerű technika van mögötte azt speciál nem tudom, de tény, hogy ritkán mennek tönkre, ilyen szempontból unalamasak a többi autóhoz képest és egyszerűnek is hiheti az ember, mert minden működik benne aminek működnie kell, és nem generálja magának a hülyeségeket, mint itt a kontinensünkön összenyálazott csodálatos elektronikai rendszerek. Szerintem ideális választás első autónak.
2016. szept. 21. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!