Milyen autót ajánlanátok nekem?
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok. Nemrég szereztem jogosítványt, így fontos lenne, hogy az autó megbízható és biztonságos legyen, ne valami "papírautó", ami egy kisebb koccanástól is széthullik alattam. Mivel csak rövid ideje vezetek, nem vagyok annyira rutinos, hogy könnyen kezeljek egy nagyobb autót, tehát célszerűbb lenne valami kicsi autó, amivel viszonylag könnyű parkolni. Lehetőleg ne sedan legyen, inkább ötajtós, ferde hátú. :)
Ezen kívül csak annyi lenne még fontos, hogy ne fogyasszon sokat. Közepes vagy kis fogyasztású autó lenne a legmegfelelőbb. :)
Tehát, összességében ennek a három kritériumnak feleljen meg:
- biztonság, megbízhatóság
- kisebb méret, "helytakarékosság"
- alacsony fogyasztás
Mivel első autó lesz, nem szeretnék milliókat költeni rá, valószínűleg úgyis meg fogom húzni párszor az oldalát itt-ott, tehát tökéletesen megfelel a célnak egy használt autó is, amit - úgymond - kevésbé sajnál az ember. Hé, valamivel meg kell szerezni a rutint. :)
Max. 700.000 ft-ot szánok rá, többet nem nagyon szeretnék.
Ja, igen! Előny, ha az alkatrészek nem kerülnek hozzá egy vagyonba, viszonylag könnyen és olcsón beszerezhető és van hozzá utángyártott is. :) De ez nem feltétel, inkább csak ilyen "jó lenne, ha lenne" dolog. :)
Plusz pont, ha az autó mindemellé még "csajos" is, de ez már tényleg csak a kívánságműsor legvége. :D
Előre is köszönöm szépen a segítséget! :)
26/N
bírom hogy mindenki ilyeneket ír hogy ne legyen "papír autó" stb...
Szerintem senki nem azért vsz autót hogy aztán azzal betonfalnak menjen.
Egyébként elárulok egy (nem ) titkot:
Minden autóban meglehet halni, és meg is halnak komoly balesetnél.
Nézd a búlvár híradót este, ott mindenféle fajta autókat láthatsz halálos balesetek részvevőjeként:)
Én Renault Cliot vagy Toyota Yarist ajánlanék neked.
Nekem a Clio van. Nagyon jól fogyaszt, kényelmes és megbízható is.
Clióból fiatalabbat kapsz ennyi pénzért mint Yarisból, ha számít az évjárat, na meg szerintem a Clio kinézetre is jobb. Yarist megbízhatóbbnak tartják de az én Cliommal sincs semmi baj.
Ha valami kérdésed van akkor nyugodtan írj privátot. Eléggé körüljártam már ezt a használt autó témát
Ha attól tartol, hogy összetörheted magad vagy csak egy két karcolast szerzel arra a papírkocsi is jó, tehat a suzuki is! Br abból az újabb típusú swiftet tudnám ajánlani!
Peugeot-ból vannak egész csajos verziók is, vagy az opel astra (nekünk egy kombi van, most tettük helyre motorikusan 50-70E Ft)
Opel corsa is megfelelő lehet neked
Renault clio
Fiat punto kicsi de fiat lévén nem a legjobb
A klasszikus kritériumok. Legyen egy tank, de legyen ocó, az alkatrész ingyen, és a fogyasztása valahol a 0.0 - 0.5 liter között per hónap.
Én a helyedben direkt vennék szedánt vagy kombit, mert mi fog történni, ha egyszer úgy hozza az élet, hogy be kell ülni egy ilyenbe? Ha csak a kinder meglepetésekhez szoktatod magad direkt, akkor egész életedben parázol majd a kocsi méretétől. Nekem az első autóm egy közel 5 (pontosabban 4.7) méter hosszú BMW E34 volt.
Oké, hogy csajosak a kis Corsák meg Yarisok, és ne haragudj, hogy ezt mondom, de meg is maradsz ezen a szinten. Persze valahol el kell kezdeni, de én nem látok fejlődést egy kis méretű autóban.
Nehogy azt hidd, hogy például ez egy rettenet hosszú autó, 4.3 méter összesen.
Sokan megrémülnek, hogy szedán / kombi, hűha, akkor az most nagy autó, pedig nem. 10-20-30 cm-s különbségek vannak mondjuk egy kupé Astrához mérten.
Szóval 26 évesen én nem ilyen kis csetreszekben gondolkodnék, mi van, ha 2 év múlva gyereked lesz (vagy már van). Azért egy kombiba csak kényelmesebben pakolsz majd, mint egy Yarisba.
Merci C180T vagy C200T.
Keveset eszik, biztonságos, 5ajtós(kombi) és megbízható.
Merci guruval nézd meg vásárláskor mert nemfiatalok és lehet pár szivatós dolog ha átver az eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!