Hogy tudom kimérni, hogy az auto aksi halott-e?
Mivel totál lemerült, nem érzékeli a - gondolom intelligens - töltő. Egy "buta" töltő ilyenkor is elkezdené tölteni. Tedd rá a töltőre, majd köss rá egy másik aksit is rövid időre, hogy a töltő megindítsa a töltést, és az akku feszültsége a töltő akkuérzékelési feszültsége fölé kerüljön.
Ha föl is lehet tölteni, az élettartamán rövidítettél egy csomót.
Ha majd feltöltődött, meg lehet nézni,hogy terhelésre mennyire ejti a feszültséget. (terhelővillával)
Mélyre merült. Én ilyenkor ráakasztok valami totál buta 14V-os feszt, megmérem az áramot. Általában ilyenkor alig vesz fel valamit. Aztán egyszer csak megindul, és felmegy a fesz is 12V környékére, ilyenkor rá lehet akasztani az intelligensebb töltőt, és rajta hagyni pár napig.
Nekem egy elég profi akkut ez megmentett, még után 2 évig ment.
Egyébként töltött állpotban ha rákapcsolod a világítást, és rámérsz a sarukra akkor töb mint 12,5V nak kell lenni, ha leesik 12 alá, akkor cellazárlat.
Egyébként ilyen hosszabb töltés-regenerálás után ha hamar lemerül megint akkor kuka.
Nekem eddig az esetek többségében amikor meghalt egyik napról a másikra, akkor kuka volt.
Az említett egy esetben jött be a töltögetés, de az azért, mert sokat állt az autó, tehát nem egyik napról a másikra, hanem a vezérlők standby áramától merült mélyre.
Igen, vagy hozz valakitől egy tök buta töltőt.
Mert ezek ha alacsony feszt érzékelnek, akkor nem is próbál tölteni. Ezért nem történt semmi. A bikázás is működhet.
Hiába bikáztad, nem vett fel áramot. És a feszültsége utána azonnal leesett. Fogadd el, hogy tönkrement, vége.
Próbáltam ilyen akkut feléleszteni, szabályozható tápegységgel, feltekertem neki 25 voltig, ott is csak 100-200 mA között vett fel. Egy egészséges, de teljesen lemerült autó indító akku már 12 voltról is (ami egy ötltőnél 14,2) több tíz ampert venne fel, ha a töltő nem korlátozná az áramot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!