Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudom kimérni, hogy az...

Hogy tudom kimérni, hogy az auto aksi halott-e?

Figyelt kérdés
12V 55AH - total lemerült és a töltő nem kezdi tölteni, marad stand by üzemmódba. Másik aksin leelenőriztem és a töltő jó. Hogy tudom megállapítani, hogy jó e az aksi?

2016. szept. 15. 13:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Mivel totál lemerült, nem érzékeli a - gondolom intelligens - töltő. Egy "buta" töltő ilyenkor is elkezdené tölteni. Tedd rá a töltőre, majd köss rá egy másik aksit is rövid időre, hogy a töltő megindítsa a töltést, és az akku feszültsége a töltő akkuérzékelési feszültsége fölé kerüljön.

Ha föl is lehet tölteni, az élettartamán rövidítettél egy csomót.

Ha majd feltöltődött, meg lehet nézni,hogy terhelésre mennyire ejti a feszültséget. (terhelővillával)

2016. szept. 15. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Mélyre merült. Én ilyenkor ráakasztok valami totál buta 14V-os feszt, megmérem az áramot. Általában ilyenkor alig vesz fel valamit. Aztán egyszer csak megindul, és felmegy a fesz is 12V környékére, ilyenkor rá lehet akasztani az intelligensebb töltőt, és rajta hagyni pár napig.

Nekem egy elég profi akkut ez megmentett, még után 2 évig ment.

Egyébként töltött állpotban ha rákapcsolod a világítást, és rámérsz a sarukra akkor töb mint 12,5V nak kell lenni, ha leesik 12 alá, akkor cellazárlat.

Egyébként ilyen hosszabb töltés-regenerálás után ha hamar lemerül megint akkor kuka.

Nekem eddig az esetek többségében amikor meghalt egyik napról a másikra, akkor kuka volt.

Az említett egy esetben jött be a töltögetés, de az azért, mert sokat állt az autó, tehát nem egyik napról a másikra, hanem a vezérlők standby áramától merült mélyre.

2016. szept. 15. 13:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Pl megbikázom? Nincs más aksim de valakit meg tudok kérni hogy bikázzuk meg. A töltőt végül levettem mert két napig nem történt semi.
2016. szept. 16. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, vagy hozz valakitől egy tök buta töltőt.

Mert ezek ha alacsony feszt érzékelnek, akkor nem is próbál tölteni. Ezért nem történt semmi. A bikázás is működhet.

2016. szept. 16. 10:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Bika megvolt de semmi. Megmértem 4V. Szóval gondolom kuka.
2016. szept. 16. 18:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Az. nekem amikor még életet tudtam lehelni bele, akkor több mint 6V volt, és 6V-os motorakksinak ismerte fel.
2016. szept. 16. 20:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekem is korábban felismerte mint 6V-os motor aksi, most néha rávillan a 6V-os ledre. De meddig bikázzam akkor szerintetek. Vagy bikázás közben tegyem rá a töltőt hogy a másik aksit ismerje fel aztán vegyem le a másik aksit? Be tudom így csapni?
2016. szept. 17. 09:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Hiába bikáztad, nem vett fel áramot. És a feszültsége utána azonnal leesett. Fogadd el, hogy tönkrement, vége.

Próbáltam ilyen akkut feléleszteni, szabályozható tápegységgel, feltekertem neki 25 voltig, ott is csak 100-200 mA között vett fel. Egy egészséges, de teljesen lemerült autó indító akku már 12 voltról is (ami egy ötltőnél 14,2) több tíz ampert venne fel, ha a töltő nem korlátozná az áramot.

2016. szept. 17. 21:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Elfogadtam Köszi. Már meg is rendeltem az újat
2016. szept. 19. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!