Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adott egy 1990-es B3 Passat_CL...

Adott egy 1990-es B3 Passat_CL 1.8 Benzin Kombi. Mi lehet a probléma? Kiegészítve#!

Figyelt kérdés

1, Időnként, amikor kap egy nagyobb gázt vagy visszaváltok és megugrik a fordulat, elkezd szaggatni a motor, elfogy az ereje. A fordulatot ugyan szép lassan feltornássza, de rángat. Általában 3000-3500-as fordulatszám környéken jelentkezik, leginkabb előzéskor, illetve elinduláskor. Ha a történtek után berakom üresbe, leengedi a fordulatszámot 400-500ra 2-3 másodpercre, majd visszaáll normálissra 800-1000 közé. Ezután a hiba nem jelentkezik X ideig, majd újra előjön.

2, 30-40 km megtétele után az alapjárat 900-1100 között ingadozik, körülbelül 1 másodperc alatt megteszi a 900-1100-900-at, majd kezdi elölről!

Nem tudom, hogy a két problémának van-e köze egymáshoz, a szerelők AC Pumpára gyanakodtak (merthogy x ezer fordulat felett jelentkezik), de szóba került már alapjárati motor is.

Valakinek van új ötlete vagy tapasztalata hogy mi okozhatja?

2016. szept. 11. 16:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Szinte biztos, hogy nem kap elég üzemanyagot. Ennek több oka lehet, akár egy eltömődött gázolajszűrő is. Ha mondjuk helyből el akarsz indulni 1-esben nagyon nagy gázzal, akkor megbír indulni rendesen, vagy akkor is gyengének érződik?
2016. szept. 11. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocs, benzinszűrő, nem gázolajszűrő :))
2016. szept. 11. 20:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Ha nagy gázzal indulok, nincs vele baj. Ha szép lassan indulok vele néha rángat 2-3-mat, aztán rendbejön! Ha benne hagyom sebességben rángatás után, akkor megszűnik 2-3 után. Ha kirakom üresbe, akkor viszont leejti a fordulatot.

Előzéskor kellemetlen a leginkabb, mert visszarakom 3.-ba, adok neki benzint, kirakom az orrát és amikor mellé érek, egyszer csak elfogy az erő és szaggatva halad tovább. A fordulatot tolja fel szép lassan, de nem úgy, ahogy kéne!:)

2016. szept. 11. 21:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Tényleg kiszámíthatatlan, hogy mikor jön elő. Olyan is volt, hogy rángatás után kihuzattam, engedtem pörögni 4,5-5000-ig, aztán nem jeletkezett a baj X ideig. De meg nem javítja persze.:)

Viszont az alapjáratingadozás ettől függetlenül fennáll, szintén kiszámíthatatlanul.(900-1100 között mozgatja fel-le)

2016. szept. 11. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Értem, hát ha csak néha csinálja, és nem mindig, akkor mégsem a szűrő lesz a hibás. Lehet hogy valami elektronikai gubanc van: elromlott valami jeladó, vagy kontakthiba valahol? Elég nehéz ezt kideriteni :(
2016. szept. 12. 09:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Egyetértek, azért is fordultam hozzátok, hátha van valakinek valami ötlete vagy tapasztalata! Tényleg olyan, mintha nem kapna benzint, de csak nehány másodpercig, aztán helyrejön.

Egy kis kiegészítés, hátha segít, hogyha lepadlózom, akkor is előfordul néha, hogy ránt rajta 2-3-mat, majd rendbejön! Kiszámíthatatlan :)

2016. szept. 12. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!