Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek lehet mégis ez a...

Szerintetek lehet mégis ez a probléma? O. o lent

Figyelt kérdés
Az autó akkumulátorában a feszültség 12.6V,hosszú út után ennyi lett benne.Indítózáskor a feszültség leesik olyan 10,5V-ra először utána talán 9-10 re is később. Lehetséges hogy az akkumulátor rossz annak ellenére,hogy én 12.6V ot mérek rajt? (indítózáskori 10V hoz már nem tudok mit szólni,nem tudom mennyinek kell lennie.Az akkumulátor már 4 évesnél biztos,hogy több de az is lehet hogy 6-7,de ezt nem tudom sajnos.Gyártási évet meg nem találtam rajt.
2016. szept. 4. 21:40
 1/4 anonim ***** válasza:
A 12,6 V kb 90% -os töltöttség.Indítózáskor a 9- 10V is jó.A kapacitása nem mindegy.Ehez kell egy kapacitás mérő,ami villamossági szerelőknél van.Ezzel lehet megnézni,hogy hány százalékos az aksi.Még simán indít,és hosszabb indítózáskor sem esik az indítómotor fordulata,akkor a megfelelő karbantartás mellett használhatod.
2016. szept. 5. 12:51
 2/4 anonim ***** válasza:
A 12.6V-tal semmi gond nincs, és az indításkor leeső feszültség is normális dolog. 6-7 évesen még nem törvényszerű hogy tönkremenjen az akksi, van amelyik 10 évet is megél, de ha biztosra akarsz menni akkor menj el egy komolyabb akkumulátort áruló üzletbe és méresd meg az akksit (terheléssel) ott rögtön kiderül hogy mi az igazság. Viszont nem fogják tudni megmondani hogy meddig bírja még az akksi.
2016. szept. 5. 13:16
 3/4 A kérdező kommentje:
ez az akku nem indítja be az autót.Arra lennék kíváncsi,hogy annak ellenére hogy ilyen adatokat mérek lehetséges-e,hogy mégsem tudja beindítani a kocsit,mert mondjuk nem tudja a megfelelő indítóáramot?(650A indítóáram van rajt elvileg) Valami ilyesmire gondolok.
2016. szept. 5. 13:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Generátor töltési érték aksin mérve?Aku töltővel töltve is ez a baj?Ha igen,akkor gatya az aksi,mert a kapacitása és ez miatt az indító kapacitása is, már lehet hogy 60% alatt van.Ezt meglehet mérni egy villamosságisnál.És az lehetséges,hogy ezeket mérve sem tudja már leadni, az indító áramot.
2016. szept. 5. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!