Forgalmi vizsga?
Nemsokára vizsgám lesz és nagyon félek. Tudnátok tanácsot adni és mesélni a tiétekről? hogyan zajlott? Adjak pénzt a vizsgabiztosnak?
Előre is köszönöm, további szép napot nektek!
Ne idegeskedj. Fogd fel úgy, hogy vagy átmész, vagy
megbuksz, mintha őket kellene elvinned valahova. A
vezetésre figyelj, ne rájuk.
Természetesen úgyis megbuktat, ha akar, engem is elka-
páltak anno, mert a vizsgabiztos nem látot hátulról,
én beláttam az utat, és nem tetszett neki.... Ennyi
pont elég volt.
"Adjak pénzt a vizsgabiztosnak? "
Ne neki,hanem az oktatóddal beszéld meg a dolgot,majd ő intézi.
Ha nem akarod hogy ok nélkül vágjanak meg,akkor érdemes fizetni.
Ha hülyeséget csinálsz,akkor kenővel is megbuksz,de legalább olyanért nem,mert épp te vagy aznap a 3. vizsgázó,vagy éppen azért mert fáj a feje a vizsgabiztosnak.
Nekem pl. a vizsgán eléggé zavart, ha az oktató és a vizsgabiztos beszélgetnek.
Az elsőn jól ismerték egymást, meg is buktam 10 perc után.
Jogos volt a bukásom, mert balról akartam kanyarodni kétirányú kis utcából, de azután a vizsgalapot látva sok hülyeséget bejelölt még a vizsgabiztos hibának... Utólag az oktatóm azt mondta, hogy az is zavarta a VB-t, hogy átengedtem egy öreg nénit az úton kanyarodáskor (a KRESZ szerint szabályosan).
A másodikon egy kedves nőt kaptam vizsgabiztosnak, az összes hibámat elnézte, nem is ismerték egymást az oktatóval, nem beszélgettek egy szót sem egymással, a VB meg pl. segített a parkolásban is :)
Az oktatót kérdezve az ottani VB-k semmi kenőpénzt nem fogadtak el, úgyhogy tervben se volt a lefizetés.
Én nem fizettem, és átmentem.
Ha tudsz normálisan közlekedni, átengednek. Ebbe beletartozik az autó kezelése, a forgalmi helyzetek felismerése, na meg a közlekedési szabályok ismerete.
Annyi az egész, hogy az elején az ellenőrzéseket végre kell hajtani, erről be kell számolni a vizsgabiztosnak, majd nem is kell rá figyelni, csak az oktatóra, aki mondja, hogy mit csinálj.
Jah, és a fékpróbát ne felejtsd el. Óvatosan, mert az sem jó indítás, ha a VB megharapja a fejtámládat, esetleg a
foga is benne marad :)
Nem szabad fizetni semmi esetben sem, egyrészt elkapatod a Vb-ket, másrészt pedig ha nem tudsz vezetni úgy is megbuktat, inkább gyakorolj.
Én nem fizettem, és most sem fizetek, mivel tudok vezetni, és még meg is dicsért a Vb.
Fizetni akkor szoktunk, ha időt akarunk nyerni valamivel, pl, nekem nem jó hogy 1 hónap múlva van a vizsga, ezért elintéztetem, hogy már holnapra legyen vizsgám.
Így a jogsi hónapokkal hamarabb megvan, és kezdhetek dolgzni, pár tízezret megér, párszázezer nyereség, mert az idő pénz, én így nézem
Engem ha megbuktat, akkor az azért van, mert benéztem valamit.
A vb nem buta, látja, ki az aki ért a vezetéshez, és ki az akit nem szabad kiengedni a forgalomba..
Az oktató meg úgy is elveszi a pénzt, és elteszi akkor is ha megbuksz, én is eltenném.
Rajtad áll mennyire megy a vezetés, nem fogod megvenni a vizsgád 10-20 ezerből.
Üdv, egy leendő hivatásos sofőr, és talán későbbiekben Vb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!