Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány megszerzése...

Jogosítvány megszerzése (többi lent)?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A jogosítvány megszerzésével kapcsolatban lennének kérdéseim. Ti sokat stresszeltetek a vezetés órákon? Ti is mindig leizzadtatok? A mai nap folyamán volt meg a 30. órám..és még ma is 3 súlyos hibát vétettem, egyszer véletlen mentem a buszsávban, egyirányú útról a jobb oldalról kanyarodtam ki balra és egyszer átengedtem az elsőbbséget.Az oktatóm szerint ezekért megbuktatnak... Szerinte kapkodok, és ezért nem nézem a táblákat.. vannak tényleg pillanatok amikor tényleg kicsit túl gyorsan történnek a dolgok számomra, de ez ellen mit lehet tenni? sokkal lassabban nem mehetek, mert ugye az is baj...ti hogy kűzdöttétek le a stresszelést, kapkodást? valami praktika?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kérlek mondjátok, hogy nem csak én vagyok ilyen béna :/

2016. szept. 8. 17:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a hibákat az emberek nap mint nap elkövetik, holott nekik már több éves tapasztalatuk van. A busz sávban menés az tényleg figyelmetlenség, de ha pár méter után rájöttél akkor semmi hiba. Van, hogy elbambul az ember. Az egyirányú útról való kihajtást rendesen 20 ból ha 2 ember jól csinálja(multkor épp ezt figyeltem egy egyirányú parkoló kijáratánál.) Az elsőbbség átadását pedig nem értem, hogy miért hiba. Én is ha látom, hogy feltorlódott a forgalom eg, autó miatt aki balra akar lekanyarodni, simán elengedem, hiába van nekem elsőbbségem, de mondhatnák 100 ilyen példát is.
2016. szept. 8. 17:53
 2/14 A kérdező kommentje:
Mindig felidegesít az oktató a stílusával.Mindenkit lenéz, senkivel se kedves, úgy csinál, mintha nekem tudnom kéne vezetni, mert már vezettem 30 órát, holott nem hinném, hogy ez a normális...vezetni minimum egy év múlva fogok rendesen.Nagyon fura a nő...
2016. szept. 8. 18:07
 3/14 anonim ***** válasza:

Próbálj meg minél távolabbra nézni, akkor sokkal hamarabb látod mi vár rád és otthon gondold végig mindig az óra után a dolgokat (ha kell vedd át az alapokat, akár táblák, akár szabályok, legyél rendben fejben hogy reflexből jöjjön) és vezetés közben is ha időben észreveszed hogy mi jön akkor tudod hogyan kell rá reagálni, fejben mindig legyél toppon, ne menj vezetni úgy hogy álmos vagy/nyűgös vagy/gondod van (az életben ez már más lesz de itt ugye nem hibázhatunk ilyeneket) ha bizonytalan vagy egy helyzetben akkor vedd le a lábad a gázról, motorfék ott van, nem lassulsz hirtelen de pont elég lesz, utána pedig gyorsulhatsz vissza. Ha a hibádat felismered és javítod akkor jó úton vagy, csak még idő kell!

Stresszes sose voltam, az első 4órámon izzadtam le, de utána megszűnt, ha hibáztam, néha volt egy kis figyelmetlenség, szétesés, de amint beültem elmúlt minden idegesség, jókat beszélgettünk az oktatóval is, ő is segített ennek az oldásában. :)

30óra akkor neked nem elég, nem kötelező vizsgázni és nagyon sok embernek a 30óra kevés, kisebb az a % akinek a 30óra után sikerül! Inkább 40-50szokott lenni a sikeres vizsga. Szóval az hogy pótóra kell ne keserítsen el, csak még több rutinod lesz!

2016. szept. 8. 18:52
 4/14 anonim ***** válasza:

"sokkal lassabban nem mehetek, mert ugye az is baj"

Érdekes az én oktatóm rám szólt ha 50-el mentem így mindig 30-al 40-el kellett döcögnöm és persze én éreztem kellemetlenül magamat hogy feltartom a mögöttem lévő forgalmat

Én nem stresszeltem,bár az első két alkalomnál nagyon furcsa volt vezetni,mert egyből bevágott engem az oktató a városba úgy hogy csak elméletben tudtam hogyan kell bánni a kuplunggal és a sebességváltóval

"de ez ellen mit lehet tenni?"

Ne haragudj de vannak olyan emberek akiknek nem való a vezetés és szerintem te is közéjük tartozol,de ne legyen igazam!!! Sajnos a legtöbb ember nem alkalmas vezetésre és mégis megkapják a jogsijukat,pedig gyakran akadályozzák a forgalmat,nem mernek kifordulni útkereszteződésnél,nem mernek előzni stb stb egyszerúen bénák és szó szerint félnek a vezetéstől (de mégis vezetnek) és ha nem múködik a jelzőlámpa az már feladja nekik a leckét

2016. szept. 8. 19:52
 5/14 anonim ***** válasza:

Na mert te utolsó aztam Sumi leszármazottja vagy. Neked sem a kocsi való, hanem egy 3 kerekű műanyag gyermek motorbicikli. Minek ócsárolod szerencsétlent , mitvársz tőle 30 óra után? Meg akár 70 óra után is? Nem itt fog megtanulni vezetni,hanem majd ha a szülei odaadják neki a kocsijukat és önálóan vezet. Ugyan is ha magadra vagy kényszerül e , akkor tanulsz a legtöbbet. Te meg a magad fajták elgondolkodhatnának, hogy hol is kezdték, meg hogyan, aztán utána játszani itt meg az utakon a Kimi Raikkönent. Szállj magadba de nagyon gyorsan... :)

Kérdező, ne aggódj... én most megyek vizsgázni 3jára, mert a kedves vbk elősször azon buktattak meg, hogy egy lakótelepi parkolóban(0 forgalom)megálltam, hogy parkoljak és utána indexeltem. Mind ez 10 perccel a vizsga kezdete után. 2jára meg mert a belső sávban haladtam nem tudtam kisorolni a szélsőbe mert mindig jöttek hiába indexeltem.... Azzal indokolták, hogy jobbra tartás van. Nem érdekelte, hogy nem tudtam kisorolni. Megbuktatott. Majd a köv sikerül. Ja a 2ik vizsgán amiről tudok akkor rajtam kívül 5en buktak,Ergo 6/6 bukta. Nekem meg ne mondja senki, hogy a 6 emberből mind segg hülye... Van egy vb akiről tudom, hogy 9 emberből 1et engedett át.... Ne foglalkozz velük. Meg lesz ne aggódj. :) Sok sikert! ;)

2016. szept. 9. 00:53
 6/14 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a biztatasokat!

Nem gondolnam magam annyira szerencsetlennek a vezeteshez, mivel igen stresszelek de nem vegzetes hibakat kovetek el(szerintem). Ez a stressz biztos megfog szunni, de minnel elobb szunik meg, annal elobb mehetek vizsgazni

2016. szept. 9. 06:04
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Hahaha! Az a vicc hogy pont egy bukott szamár pofázik nekem aki annyire h.... a vezetéshez hogy 3-szor is megbukott a forgalmin!!! ÁÁÁ legalább ne újságolnád itt hogy mennyire béna vagy,kicsit sem vagy égő :D És milyen ironikus hogy még te mondod nekem aki elsőre átment mindenből a vizsgákon hogy nekem nem való kocsi hanem műanyag gyerek motorbicikli :D :D :D

Elmondanám neked öcsike hogy igenis emlékszem hogy hogyan kezdtem a vezetést.Már az első két alkalom után jobban vezettem mint a többi béna akik már több 10 éve vezetnek pedig akkor még nem is volt jogosítványom.Én nem félek a vezetéstől és feltudom fogni az úton lévő körülményeket ezért gyorsan is reagálok,nem szarozok így nem is akadályozom a forgalmat

De sajnos ez nem mondható el mindenkiről mert a legtöbb szerencsétlent mint amilyen te vagy sajnos előbb utóbb átengedik a vizsgán és akkor bővítik a nyomoroncok létszámát az utakon.A magad fajták azok akik nem képesek elindulni a zöld lámpánál és kell nekik vagy 15 perc mire ki tudnak fordulni egy útkereszteződésből.Úgyhogy nekem ne szövegelj,inkább tégy nekünk egy szívességet és hagyj fel a vezetéssel,az olyan embereknek találták ki a tömegközlekedést mint amilyen te vagy! Tiszta szégyen vagy!

2016. szept. 9. 19:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Huuuhaaa! Micsoda oltas! :D Latom a szovegertesed egy 1 osztalyosevak vetekszik ugyanis leirtam a korulmenyeimet. Na de a magadfajtanak mindegyis... ;) Neked elsore meglett? Hat... van 1-2 tippem, hogy szerezhetted. Akinek mashogy nem megy annak marad az a variacio... ;) Ez is csak azt tukrozi, hogy gyenge ember vagy. Aztan anagy fejlett reflexeiddel, nehogy egy arkoban koss ki, mikozben a Need for Speed vilagaban kepzeled magad a trabant F50eddel. :DDDDDD Na es en itt fejeztem be, mert bohocbol van eleg.... :D Ha nem vettrd volna a lelkedre, nem keztel el volna bizonygatni, meghogy hogy reagalsz forgalomban, hogy elsore meglett,stb... :) Ezek is megkerdojelezik az allitasaidat. Tudod ha en nem veszek magamra valamit , mert tudom, hogy jo vagyok benne akkor nem magyarazkodom. Na ennyit rolad. Jo ejt! :ddddd
2016. szept. 9. 21:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Most értem haza a 20. órámról, velem is előfordulnak ezek, és vizesebben szállok ki a kocsiból, mint egy medencéből :D

Nem vagy egyedül :D

2016. szept. 10. 13:47
 10/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a témához kapcsolódó válaszokat!
2016. szept. 10. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!