Inkább egy külföldről behozott Audi Volkswagen ami tele van mindenféle földi jóval vagy egy itthoni Suzuki kevesebb felszereltséggel de talán kevesebbet futott?
Nem igazán van erre kielégítő válasz.
Ehhez ismerni kéne pontosan milyen autókat hasonlítunk össze,utána ismerni kéne az állapotukat,majd a pénztárcád és az autó iránti törődésedet is.
Lehet kapni teljesen korrekt Audit vagy VW-t 800 ezerért,ha nem a nagymotoros,gyanúsan olcsón de túl jót nézel.
Ahogy a Suzukival is rá lehet fürödni,főleg ha utána elkezded marni magad azon,hogy mi lett volna ha...
Én nem a futott kilométert,hanem az állapotát nézném az autónak.
Főleg ha valami szívómotorról van szó,vagy egy 1z TDI-ről.
Szerintem anyagilag egyértelműen a Suzukinak áll a zászló - olcsóbb a fenntartása és garantáltan kevesebb baj is lesz vele. Mikor egy autó "tele van mindenféle földi jóval" az azt jelenti, hogy azok a földi javak el is fognak romlani előbb vagy utóbb. A Suzuki viszont szögegyszerű járgány.
Persze más kérdés, hogy a szomszéd nem nézi meg annyira a Swiftet, mint a 4 karikát vagy NépJárgányt, de valamit valamiért.
Azért a Suzukival is belehet fürödni, tavaly majdnem megvettem egy olyat ami 2 kör után a városban lehalt, kiesett az egyik kereke. A Suzukit is jó alaposan át kell nézni, sőt nézni. Ha egy pici rozsda látszik rajta, akkor az az ott hagyom kategóriába esik.
Viszont még egy garázsban tartott Suzukival is jobban jár az ember mint egy külföldről behajított szeméttel. Külföldről nehezebben kideríthető az elő élete + drágább is már maga a lepapírozása. Míg ezzel szemben egy itthoni Suzukinak általában nem nagy előélete van és a fenn tartása is jelentősen olcsóbb. Én tavaly vettem egy Suzkát, jelenleg egy elnézett levél miatt többe kerül az éves biztosítási díj mint az autó egyébb fenntartási költségei.
Most tíz éves az automata, kétajtós, fullextrás suzkim...minden, ami itt a balkáni állapotok közt földi jónak számít, az benne van, és hiba nélkül működik a mai napig. Ketten használjuk a nejemmel, nincs miért panaszkodnunk...de...
ha most akarnék autót venni, akkor azt a négy millát inkább egy használt mercire, bmw-re, legend-re, vagy más, nagyobb, erősebb, és viszonylag jóállapotú vasra költeném.
Ültem néhány tíz évesen vásárolt nyugati autóban, hát elakadt a szavam. ..és olcsóbb volt tokkal vonóval, mint az én szutyukim..
szóval az autó állapotát kell megvizsgálni, de azt alaposan..
a nagy autó nem csak a szomszéd, és a kollégák miatt kell, hanem a kényelem miatt..ez a legfontosabb.
szerintem.
800k-ért egyértelműen Suzuki. Ha a németből hozottat választod, majdnem biztos, hogy rövid időn belül rá kell költsed akár a vételárát, hogy rendes autót kapj. Nem azért adják el ezeket a németek, mert öregek és inkább újat akarnak, hanem azért, mert a kinti szervízárak mellett már nem gazdaságos a fenntartásuk. Tehát majdnem biztos, hogy nagyszervíz szükséges.
Suzukinál majdnem biztos, hogy jobb állapotot kapsz a pénzedért és a későbbi fenntartás is olcsóbb lesz.
Kövesd ezt a sorozatot: [link]
Azt kell eldöntened hogy a vágyaidnak engedsz vagy a józan eszednek. Ha a vágyaid a fontosabbak akkor Audi/VW ha az eszedre hallgatsz akkor egy alig használt Suzuki. A Suzukit se kell lenézni és nemcsak Swift belőle.
1.6 milliótól már vannak 8 éves Grand Vitarák amiknek van tekintélye az utakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!