EGR cserére szorul?
Kivettem az EGR-t. Megtisztítottam. A téglalap alakú tömítés hiányzik.
Ami a nagyobb gond, a kis bütyök az elektronikus részen eléggé szorul. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy az egész csere?
Alfa Romeo 159 2.4
Szerintem baj a tömítés hiánya, mert elszelel nélküle, de hőálló pasztával ideiglenesen, vagy ameddig bírja én használnám.
A baj inkább a szelep részével lehet. A saját kocsinkon a szelepet kézzel nem lehet elmozgatni. Csak elektromos motor tudja megmozgani. Ha nálad kézzel szorulva megy, az inkább gyanús.
Köszi szépen.
Ezért gondoltam, 3:27 től. Csak biztos akarok lenni, mielőtt újat vennék.
Bocs, nekem más rendszerű EGR-van. A mienkről a motor nem leválasztható. Valami ilyesmi
Szerintem érdemes lenne megmutatni egy szerviznek, mármint olyanoknak akik ki is tesztelik, hogy lezáródik pontosan a szelep, vagy csak részlegesen. Ezt szemre teszt nélkül nemigen mondja meg senki.
Konkrétan a mienket kitisztítottam, és egy tömítettségi hibát javítottam a réz dugónál. Ideiglenesnek szántam míg jobbat ki nem találunk\veszek, de a szervizben azt mondták, hogy működik, újat venni drága lenne (~60ezer), így maradt. 2 éve megy probléma nélkül.
Remélem segít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!