Szerintetek megérné egy VW Golf II est vásároljak?
Kérdező, tisztában vagy a "megéri" ige jelentésével?
Olyasmit jelent, hogy érdemes-e, jól jársz-e vele, anyagilag nem lesz-e veszteséges, stb.
Namármost egyrészt ugye nem tudjuk, mennyiért nézted az adott autót: tíz forintért nyilván megéri a hülyének is, tízmillióért már kevésbé.
Másrészt az autó állapotát nem ismerhetjük, legfeljebb találgathatunk abból, amit elmondasz. Azonban lehet, hogy sík hülye vagy hozzá és egy romot akarnak rád sózni, ahogy az is elképzelhető, hogy tényleg kivételesen jó állapotú autót találtál.
Harmadrészt ez az egész "megéri" kérdés igencsak szubjektív: ami neked megéri, lehet, hogy nekem nem. Honnan tudjuk, mennyire leszel vele megelégedve, mennyire fogod szeretni, stb...?
Imádom az ilyen kérdéseket, főleg azért, mert bár teljesen megválaszolhatatlanok, ha ezt megemlítem, csak le leszek hülyézve (és lepontozva). Sebaj, ez van.
Szerintem nem éri meg. (Bakker, még azt sem tudjuk, benzin vagy dízel, 80ezer van-e benne vagy 680ezer...)
A kettes válaszolónak teljesen igaza van.Az meg oké hogy gyönyörű állapotban van de a motorral mi a helyzet?Az milyen állapotban van?Na és a többi alkatrész?És az se mindegy hogy miért is adták el azt a kocsit?Azért mert új kocsit akartak venni vagy azért mert elegük lett abból hogy állandóan a szervízelését kellett finanszírozni mert folyamatosan előjött valamilyen baja?
Úgyhogy ez egy zsákbamacska.Ha ilyen kérdést teszel fel akkor legalább írj le róla részletesebb információkat.Az árat se ártott volna megírnod,mert oké hogy neked olcsó de mi ezt így se tudjuk kitalálni hogy mennyiért vennéd azt a kocsit.Meg ugye az se mindegy hogy hetente kétszer akarod használni vagy szinte minden nap
Ha jó állapotban van a kocsi (amire kevés az esély) akkor megéri megvenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!