A Skoda miért tesz ilyen kicsi motorokat az autóiba?
Például itt van ez az új SUV.
4,7 méter hosszú.A súlya körülbelül 1.8 tonna körül lehet.
A legkisebb motor bele egy 1.4-es turbófeltöltős benzines.
Elég abszurd, ekkora bódéba ilyen kicsi motort beletenni.
Egy 2 literes 190 lóerős TDI vagy duplaturbós 240 lóerőssel már igen.
Esetleg egy 2 literes benzinessel.
De a Skoda ugyanezt csinálta az Octaviánál.Van hozzá 1.0 háromhengeres motor.Szentségtörés.
Az év motorja a ford háromhengeres ezres turbós 130 lovas motorja lett..
tapsvihar..kicsi, keveset fogyszt, gazdaságos...
aztán a többit oldja meg a vevő..pár év múlva a pályán használt kocsik ezzel a motorral mind letérdelnek...
szerintem.
én mardok a nyolchengeres, hétliteres szívó fordomnál...miközben irigykedve nézem az ezressel száguldozó menő csávókat.
Birom az ilyen 7000-es fordulaton 140 lóerős csodákat! :-)
Bezzeg az én A4 1.9 TDI-m csak 116 LE.
Mondjuk engem nem zavar, hogy 1800-as fordulaton 100-zal, 3000-en meg 160-nal gurulok vele... :-)
Nincs ezzel probléma nézz körül VW családban...náluk is ez van vagyis helyesbítek mivel a Skoda az (sajnos) nem önálló márka hanem konszern ezért nem csinálhat mindent kénye kedve szerint hanem van a nagyfőnök a Volkswagen és ok mondják meg, hogy merre hány méter. Ha megtehette volna a Skoda régen nem lenne már konszern ellenne a saját lábán is.
És, hogy a kérdésedre válaszoljak downsizing és idétlen európai környezetvédelmi követelmények.
Egyébként meg nem lenne olyan rossz ez a feltöltős motor HA mindenki tudná használni. Például megvárom még hűl egy kicsit a szerencsétlen turbó miután esetleg forgott 200.000 RPM-el mert meg lett hajtva az autó. Ugyanez a dízelre is igaz! De mivel nem minden ember autószerelő/ért az autókhoz, ez szóba sem jöhet.
A másik meg a start-stop rendszer az tesz neki igazán jót (és minden turbós autónak) amikor esetleg kifogsz egy pirosat megállsz és egyből lekapcsolja a motort az elektronika és megint csak magas fordulaton pörgött a turbó...
1. az új skoda 1500kg
2.miért lenne ez kicsi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!