Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Skoda miért tesz ilyen...

A Skoda miért tesz ilyen kicsi motorokat az autóiba?

Figyelt kérdés

[link]

Például itt van ez az új SUV.

4,7 méter hosszú.A súlya körülbelül 1.8 tonna körül lehet.

A legkisebb motor bele egy 1.4-es turbófeltöltős benzines.

Elég abszurd, ekkora bódéba ilyen kicsi motort beletenni.

Egy 2 literes 190 lóerős TDI vagy duplaturbós 240 lóerőssel már igen.

Esetleg egy 2 literes benzinessel.

De a Skoda ugyanezt csinálta az Octaviánál.Van hozzá 1.0 háromhengeres motor.Szentségtörés.

2016. szept. 2. 16:41
 1/10 anonim ***** válasza:
És a Ford Mondeo 1.0? Az nagyobb autó.
2016. szept. 2. 17:32
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Az év motorja a ford háromhengeres ezres turbós 130 lovas motorja lett..

tapsvihar..kicsi, keveset fogyszt, gazdaságos...

aztán a többit oldja meg a vevő..pár év múlva a pályán használt kocsik ezzel a motorral mind letérdelnek...

szerintem.

én mardok a nyolchengeres, hétliteres szívó fordomnál...miközben irigykedve nézem az ezressel száguldozó menő csávókat.

2016. szept. 2. 19:09
 3/10 Johnny Bravo ***** válasza:
100%
Isten hozott a downsize-ing vilagaban.Nem ujdonsag ez csak moat jutottunk mar el erre a szintre hogy lassan mar az is ritkasag lesz hogy 4henger van az autodban!
2016. szept. 2. 19:10
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

Birom az ilyen 7000-es fordulaton 140 lóerős csodákat! :-)

Bezzeg az én A4 1.9 TDI-m csak 116 LE.

Mondjuk engem nem zavar, hogy 1800-as fordulaton 100-zal, 3000-en meg 160-nal gurulok vele... :-)

2016. szept. 2. 20:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel probléma nézz körül VW családban...náluk is ez van vagyis helyesbítek mivel a Skoda az (sajnos) nem önálló márka hanem konszern ezért nem csinálhat mindent kénye kedve szerint hanem van a nagyfőnök a Volkswagen és ok mondják meg, hogy merre hány méter. Ha megtehette volna a Skoda régen nem lenne már konszern ellenne a saját lábán is.

És, hogy a kérdésedre válaszoljak downsizing és idétlen európai környezetvédelmi követelmények.

Egyébként meg nem lenne olyan rossz ez a feltöltős motor HA mindenki tudná használni. Például megvárom még hűl egy kicsit a szerencsétlen turbó miután esetleg forgott 200.000 RPM-el mert meg lett hajtva az autó. Ugyanez a dízelre is igaz! De mivel nem minden ember autószerelő/ért az autókhoz, ez szóba sem jöhet.

A másik meg a start-stop rendszer az tesz neki igazán jót (és minden turbós autónak) amikor esetleg kifogsz egy pirosat megállsz és egyből lekapcsolja a motort az elektronika és megint csak magas fordulaton pörgött a turbó...

2016. szept. 2. 22:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert az emberek nagy többsége nem az élményt keresi. El akar jutni A pontból B pontba. S arra megfelelnek ezek az autók. Azért van RS széria is...
2016. szept. 3. 10:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekem se jönnek be ezek a kis turbós motorok..Opel Zafira tourert vezettem, zsír újat 3500km volt benne, 1.4-es turbós 120 lovas motorral. 6 személlyel csak autópályán tempomattal 120km/h-ra beállva 10,2litert evett. Sok és ha kicsit dinamikusan szeret vezetni az ember, szerintem az összes ilyen kis benzines turbós sokat eszik, plána ha még nagy kocsiról is van szó.
2016. szept. 3. 19:56
 8/10 anonim ***** válasza:
2003-as Skoda Fabia autóban 40kW-os 1.2-es 3 hengeres motor van. Városban nem is volt gond vele, de autópályán halálfélelme lesz benne az embernek.
2016. szept. 4. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:

1. az új skoda 1500kg

2.miért lenne ez kicsi?

2016. szept. 6. 19:59
 10/10 joerg válasza:
Nehogy már jobb legyen, mint az anyavállalat autói...
2016. szept. 9. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!