Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4 évszakos gumi? Szabad ilyent?

4 évszakos gumi? Szabad ilyent?

Figyelt kérdés
Tehát téligumi nem jó már. Új kellene. Viszont a nyári se jó már. Tavaszra új nyári is kellene. Egy szett felnim van csak. Ezért gumicseréogetés szokott lenni. Jó volna ha nem kellene cserélgetni. Meg az is jó lenne ha nem kéne két szett gumit venni.
2016. aug. 31. 22:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Télen nyáron napi 50 kmt kell mennem.
2016. aug. 31. 22:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem határeset. Jelenleg a legjobb ilyen gumi a Michelin crossclimate. Ha nagy hóban is kell menned, vagyis országúton, akkor én inkabb a teli es nyári szetteket hasznalnam kulon kulon. De a tesztek jokat irtak erről a gumirol, lehet, erdemes kipróbálni. A gazdaságossági resze kicsit bonyolultabb mar, ha ez is kerdes.
2016. aug. 31. 23:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy jó!

Én használtam már(Vredestein Quatrac3)3 évig, teljesen tökéletes volt. Soha nem kellett lassabban, vagy óvatosabban mennem a gumi miatt! Hóban is mentem, ott sem volt rosszabb, mint előtte a téli.

Most is az egyik kocsira Goodyear Vector4 Gen2-t vettünk. 50.000 volt a 4 (185/60 R14). Évi 10.000 km-t fog menni(napi 40 km munka). Ha csak 4 évet kibír, akkor csak a gumizáson megmarad 40.000 ft(ősszel 5000, tavasszal 5000).

Az enyémre meg tavasszal fogok Cross Climate-t venni.

Annyi, hogy a lehető legjobbat vedd, akkor minden rendben lesz!!

2016. szept. 1. 10:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ide a mi éhajlatunkra bőven elég.Kb 2 kezeden megszámolható azon napok száma mikor valóban kihasználható(és van értelme) egy téligumi nálunk.Egyébként egy jó minőségi 4S nagyságrendekkel jobb télen is mint egy gagyi lingbanglongwinter. :-) ,de úgyis jönnek majd a szakértők akik bebizonytják,hogy csak a téli-nyári külön garintúra a jó és a tuti!
2016. szept. 1. 10:41
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Simán veheted, amennyiben nálad belefér az hogy sosem lesz igazán jó teljesítményű a gumid. Nyáron kicsit kenődősebb, télen kicsit kevésbé tapadós a négyévszakos, de normál közlekedéshez mindenképpen alkalmas.
2016. szept. 1. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan. Az emberek 98%-ának bőven megfelelne a 4 évszakos. Előbb-utóbb rá is fognak jönni és megkímélik magukat az évente 2x gumisnál sorbanállástól.
2016. szept. 1. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan veheted.

Michelin Crossclimate a legjobb, nyári és téligumiként tesztelve mindenhol a felső harmad alján végzett. Vagyis nem éri el a csúcs nyári és csúcs téli gumik képességeit, de messze a középkategóriás nyári és téli gumik fölott van.

A Goodyear Vector 4seasons is még a jobbak között van.

A középkategóriás gyártók négyévszakos gumijai viszont már tényleg kompromisszumosak, de ésszel használva még vállalhatóak: (esőben ne akarj annyira sietni, kisebb oldalirányú tapadóerő, és hóban sem igazán téliként viselkedik, de jobb mint egy nyári gumi)

2016. szept. 1. 13:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Én is nézegetten ezt a Michelint. A jeges teszten nem kapott valamk jó értékelést. Se kapaszkodáskor se fékezéskor. Jeget imitáltak valamj csúszósz anyaggal. Azt ott nem.volt túl jó. Ott az utolsók között volt 19 gumiból. Ezen kívűl elsők között volt a többi teszten. Tehát nagy dilemma most ez.
2016. szept. 1. 23:07
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

mutass valami tesztet, ami ezt hozta ki

nem amatőr fiúk videóját, hanem komoly tesztet

2016. szept. 2. 01:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem Bridgestone van fent. 4 éve közlekedek 4 évszakossal. No problem.

De ismerek olyat aki több mint 10 éve használ olyat, teljesen jók.

Régen a kispolszkival, trabanttal, sz arrá pakolt Barkassal(!!!) simán mentek a sofőrök a szakadó hóban a diagonálguminak nevezett förtelmen :-)

2016. szept. 2. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!