Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy autónak hány másodperc...

Egy autónak hány másodperc alatt kell 50 km/h sebességre gyorsulnia ahhoz hogy jól gyorsuló kocsinak lehessen nevezni?

Figyelt kérdés
Kinek mi az elvárása manuális és automata sebességváltós kocsiknál?
2016. aug. 29. 18:25
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

Szerintem elírtad, nem a 100-at, hanem az 50-et éri el ennyi idő alatt az 1.6 automata astra

Legalábbis a valósághoz ez áll közelebb, mint az 5 másodperces 0-100

2016. aug. 29. 21:27
 22/46 A kérdező kommentje:

Részben megértelek hogy kételkedsz mert ha ezt valaki a kocsi vásárlása előtt elmondta volna nekem akkor sírva röhögtem volna ki.De részben egy kicsit tudatlan is vagy.A kezdetekben valóban lassúak voltak az automata váltós autók de 2000 körül már azért szépen fel fejlődtek egy olyan szintre amire azt lehet mondani hogy gyorsak

2016. aug. 29. 21:33
 23/46 anonim ***** válasza:
részben? Most akkor azt mondod, hogy 0-100-ra 5 sec alatt gyorsul?
2016. aug. 29. 21:34
 24/46 anonim ***** válasza:

?

0-50 5 másodperc

(A hangot érdemes kikapcsolni)

https://www.youtube.com/watch?v=H4DUHhSjyqs

2016. aug. 29. 21:36
 25/46 anonim ***** válasza:

Mivel tudatlan vagyok leírom neked:

Egy automata F Astra ami a tied is 11 másodperc alatt van 100-on. Sport fokozatban persze.

Lehetne 200 lóerő is, akkor se lenne 5 mp alatt 100-on, egyrészt ott a tapadási tényező, másrészt egy automata kocsi. HA le is lenne turbosítva ami valljuk meg kizárt akkor se tudna ezt a gyorsulást, talán 270 lóerővel. A GSi Astra ami 150 lóerős az tud 7 körüli időt, szóval a tied 101 lóerővel meg se közelíti. Az automata váltó miatt pedig kb 1 másodperccel lassabb mint egy manuális.

2016. aug. 29. 21:38
 26/46 A kérdező kommentje:

Továbbá nem tudom hogy képesek vagytok e felfogni ezeket a dolgokat:

-Nem biztos hogy 1.6-os motor van benne és az se biztos hogy nincs megbuherálva stb a jobb teljesítményért

-Automata sebességváltós,tehát számítógép vezérli a váltást

-Mégegyszer megemlíteném nektek a kick-down kapcsolót és a sport fokozatot.Nézzetek utána hogy mik ezek ha nem tudjátok miről beszélek

-Jó kipufogó van rajta és még ki tudja milyen alkatrészek / beállítások amiért úgy megy ez a kocsi mint a rakéta

2016. aug. 29. 21:39
 27/46 anonim ***** válasza:

kedvencem az ilyen.. A brutál erős motor, nagyon megy stb.. :D

Azt mi nem értünk hozzá, de nem tudja a tulaj milyen motor van benne.

Egy vidit lőj már róla.

2016. aug. 29. 21:40
 28/46 A kérdező kommentje:

#24-es

Az a videó amit linkeltél az egy vicc.Nagyon lassan megy felfele a sebességmérője (és ráadásul túl hangos is a kocsi) Arról nem is beszélve hogy a fordulata felmegy 6000-re ami kész vicckategória.Ha nem is adok bele mindent akkor is jobban gyorsul 50-re az én Astrám mint a videóban lévő kocsi

2016. aug. 29. 21:42
 29/46 anonim ***** válasza:

Megválaszolom neked a dolgokat:

Továbbá nem tudom hogy képesek vagytok e felfogni ezeket a dolgokat:

-Nem biztos hogy 1.6-os motor van benne és az se biztos hogy nincs megbuherálva stb a jobb teljesítményért

(Az Opelnak volt a C20LET, Z20LET, C25XE, X30XEV ,ezek amiket szokták pakolgatni. A turbos motor kizárva mert az nem raknak automatához, ha benne is van 1 2.5 v6 netán 3.0 v6 akkor se tudja a kocsi az 5 másodpercet... Hány hengeres amúg azt tudod kb?

-Automata sebességváltós,tehát számítógép vezérli a váltást

(Igen, mivel automat így +1 másodperccel lassabb, mint egy manuális, mivel alapjáratról tudsz csak gyorsúlni.

-Mégegyszer megemlíteném nektek a kick-down kapcsolót és a sport fokozatot.Nézzetek utána hogy mik ezek ha nem tudjátok miről beszélek

(A sport fokozat annyit tesz ki, hogy kihutaja a kocsit és nem vált el modnjuk 4000-en, ettől nem lesz erőssebb)

-Jó kipufogó van rajta és még ki tudja milyen alkatrészek / beállítások amiért úgy megy ez a kocsi mint a rakéta

(Egy rendszer + CHIP kb dob rajta 20 lóerőt, az úgy megy mint a rakéta elég relatív dolog, a buszhoz képest biztos jobb, de gyorsan nem mondanám.

Szóval...

Hány hengeres a kocsi? Ha ezt leírod megmondom neked 99% -ba hogy amit írtál igaz-e

2016. aug. 29. 21:47
 30/46 anonim ***** válasza:

"fordulata felmegy 6000-re ami kész vicckategória"

Meddig kell felmennie kedves kérdező?

2016. aug. 29. 21:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!