1.4 HDI dízel 3500-as fordulaton füstöl, kormol az rossz, vagy csak most "kormolódott ki"?
Normál üzemben szoktam használni, csak ma hármasban jobban meghajtottam országúton, felment kb. 3500-ra, és már füstölt egyet, váltás után elmaradt.
Egyébként normálisan megy a gép, húz, és nem füstöl, most először láttam.
Nem szoktam csak max. 2500-ig pörgetni egyébként.
"Nem szoktam csak max. 2500-ig pörgetni egyébként."
Ez a baj.
Így van! Néha nem árt autópályán is meghajtani a dízelt. 3000-3500-as fordulattól semmi baja nem lesz. Gondolom ez is valahol 5000 körül tilt.
Ha még részecskeszűrő nélküli, akkor gyorsításkor teljesen normális egy minimális, akár látható füst.
Vidéken lakok, azért nem fogok autópályamatricát venni hogy kihajtsam a kormot a motorból :)
Máshol meg ugyan lehet - ezeken a jó utakon - haladni autópálya tempóval, amíg ki nem jön elém egy traktor vagy amíg egy rendőr le nem kapcsol...
Szerintem nincs semmi baja egyébként, turbóval húz, és egyébként nem füstöl.
Nem tudom igazából hogy részecskeszűrős-e, 2006-os évjáratú Citroen C3 (2. verziós).
Jó csak tényleg mindenki az autópályát mondja :)
Amit mondasz, közúton 10 perc úgy jobban meg tudom lépni, max. néznek rám mi bajom van ha hallja a motorhangot a többi autós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!