Milyen autót vennél 2,5 millióból ha a leírásban lévő paramétereket tartanád szem előtt?
Adott 2,5 milla első szervizzel, de átírás nélkül. Szempontjaim:
- Legyen elég erős, sportos
- Legyen megbízható (külföldön dolgozom és nincs alkalmam sokáig maradni itthon, éppen ezért legalabb 3-4x tenne meg kétezer km-t haza, majd vissza
- Bírja a nagyobb tempót is (autópálya 160-180km/h-ás tempót Németországban természetesen)
- legyen elég nayg csomagtartója, de ne pegyen kombi
- ne egy 15 litert autópályán egyenletes tempóban
Jelenlegi kiszemeltjeim: Honda Accord (2.4 benzin, 2.2 dízel), Bmw e46 330d, vagy 330i), Skoda Octavia Rs (2.0 tdi, 2.0 tsi), Mazda 6.
Legboldogabb a Bmw-ben lennék, csak a dízel állítólag kevésbé megbízható(javítsatok ki ha tévedek), a benzines meg nagyon sokat fogyaszt, ami ha nincs más baja nem zavarna, de ilyen futásmennyiség mellett jobban járnék egy dízellel. Csak félnék,h megáll, dehát ez mindegyikkel előfordulgat.
Írjátok le legyetek szivesek a véleményeteket, mindegyiket örömmel olvasom.
Köszönöm
A Skodát saját véleményem szerint kizárnám, a benzin turbo kombó elég pénzigényes dolog és ez fog a legnagyobb eséllyel meghibásodni, de ez csak az én véleményem, calibra turbom volt és a tapasztalat az az h a benzin + turbo az költségs dolog, nem tudom ez menynie változott meg a frissebb kocsikkal kapcsolatban.
A BMW E46 alapjába véve jó választás lehet, engem az vonz, hogy RWD szóval ha úgy van játszani is lehet vele, sajnos nem sperr-es, de attól még talán élvezhető. a 30i-t mondanám, pályán beéri 8-9 literrel, a város az 10-12. Hát a szervizelés, mivel németbe vagy ott talán nem csak a lerúgott szarok vannak, meg ennyi pénzért már elég jókat lehet kapni, nekem e36 328i hát van ele bőven baj, ezért azt mondanám áhh szar tucat és divatautó, de ha kifogsz egy jót akkor lehet nem lesz vele semmi gond. A Hondáról nme tudok mit mondani soha nme volt...
Talán a BMW csak előtte nézesd át minden képpen.
Ha lenne bármi kérdésed az E46-al kapcsolatban írd le nyugodtan abba szerintem tudok segíteni.
Ezek közül az 5 ajtós dízel Mazda6 a legideálisabb, mindent tud amit akarsz és nem fog cserben hagyni. Jön is fölfelé a külföldről behozatali listán mert már sokan rájöttek hogy a legjobb választás.
A BMW nagyon szűk és sokba kerül fenntartani ezt jól látod. A Honda sem kiemelkedő a csomagtartó méretében. Az Octaviának nagy a csomagtartója a szedánok között és akkor esetleg még azt, ha nem találnál hirtelen Mazdát.
1. Honda accord 2.4 benzinnel hibamentes választás lehet
2. 330i tulajdonképpen egy jó motor nincs vele sok nyűg, 30d nek ugyan azok a hibái mint a 20d-nek csak itt +2db henger van.
3. Octavia RS 2.0tdi ha a CR-t veszed és nem a PD-t akkor csak az olajpumpa hajtócsavart érdemes kicserélni és onnantól talán ez a lista legjobb dízele
4. Mazda 6-ból csak benzinest vennék (nem véletlen drágább mint a dízel) viszont a rozsdára nagyon érdemes figyelni.
Nem vita céljából, de:
Azt látom a hirdetések alapján, hogy a dízel motorú Mazda 6-ok minimum egy árban vannak a benzinesekkel, és nagyon jók a dízel motorok. Alig van velük probléma (ami van az a már nagyon sokat hajtottakkal).
A legtágasabb autók nem szedán változatban.
Elhiszem, hogy BMW-ben jobban éreznéd magad annak ellenére hogy szűk (nagyon) és magasan a legdrágább mind közül, meg ugye Magyarországon erre irigykednének a legjobban az alsóbb kasztok, de ezen kívül megbánnád. Elhiszem, hogy jó autók a BMW-k is, de csak akkor vennék azt, ha igazi nagy rajongója lennék (azaz ugyanúgy vagyok a BMW-vel, mint az Alfával).
Most nem is akarom összemérni a márkákat, csak van amit csak akkor éri meg megvenni, ha rajongassz érte.
Ha hasonló irigy tekinteteket akarsz kiváltani egy Mazda 6-al, akkor vegyél MPS-t (turbós létére is ütheted vághatod), ami a Mazda 6-nak az "M3-asa", de az meg sajnos nincs 5 ajtósban (de még mindig tágasabb, mint egy 3-as BMW).
Ismerek olyat, aki volt hosszú autóstúrán egy 5 ajtós Mazda 6-al, és a feleségével kényelmesen elaludtak benne, mert olyan tágas belülről és szépen lehajthatók vízszintesbe megtörések nélkül az ülések, akár egy kombiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!