Mi a véleményetek a hidroalikus rendszerrel működtetett motorkerékpárrol?
Amit kitaláltál rendszert, elég gyenge hatásfokkal működne és a kezelése sem lenne olyan egyszerű.
Nézz utána a Fendt megoldásának, ha érdekel a téma: [link]
Ez a megoldás abszolút nem lenne új. Ez elozo válaszok is helyesek.
Én is sokszor gondolkodtam már ezen, és már régen terveztem is hasonló rendszereket.
Még a kuplung a legmegoldhatóbb legegyszerűbb egy feloldó szeleppel.
De, sajnos a súly sokkal nehezebb és sokkal komplikáltabb rendszer, nem beszélve a sokkal drágább előállítási költségek miatt teljesen képtelenné teszi felvenni a versenyt a fogaskerekes váltó ellen.
Régen az autó motorban (korai 70-es években bemutattak egy egyedi gyártású oldalkocsis motorkerékpárt ami hidraulikás rendszerrel volt meghajtva a hátsó és az oldalsó kerék.
Azért örülök hogy ezen gondolkodsz, az mindig jó!
De feltétlen nem kismotorhoz való a dolog. Min. 350 és nagyobb.
Talán még annyit hogy a mai CVT Continuously Variable Transmission (ami magyarul: állandón variálható váltó) a mai robogókon és már nagyobb motorokon is megtalálható kiváló megoldás automata motorkerékpárhoz. Lásd Aprilia Mana 850.
Nagyon jól bevált dolog a kis motorokon, olcsó és nem túl szerviz igényes, hacsak nem egy agyon bonyolított vezérlo rendszert kitalál egy gyár hozzá mint az Aprilia Mana esete. Az ötlet ugyan briliáns de ha baj van vele, rettenetes gonddal tud járni, otthon félig javíthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!