Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnám a kocsimat...

Hogyan tudnám a kocsimat "illatosabbá" tenni?

Figyelt kérdés

Lehet furcsán hangzik a kérdés, de állandóan ott van az a kocsiszag. Lehet ezt valahogy minimalizálni?

Módszerek, praktikák, bármiféle hatásos illatosítás stb.

2016. aug. 26. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Első: takarítsd ki alaposan (akár nedves kárpittisztítás)!

Második: tartsd tisztán!

Minden más opció csak elfedi a szagokat.

2016. aug. 26. 14:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Kocsiszag? :D

Azt hiszem tudom mire gondolsz. Céges kocsikban én is szoktam érezni fura szagokat, de a sajátomban sosem.

Takarítsd ki alaposan! Porszívózd ki, a műanyagokat töröld le! A kárpitokat is érdemes kitisztítani vagy kitisztíttatni, még a tetőkárpitot is. Utána rakj be egy illatosítót. Mást szerintem nem tudsz tenni ha ezek után is szaga van.

2016. aug. 26. 14:50
 3/7 anonim ***** válasza:

És mikor ébredtél rá-illetve mennyi idő telt el az első utad,és a megvilágosodás közt-miszerint egy kocsiban kocsiszag van?

Úgylátom hogy zavar,tehát kellemetlen illatokról beszélünk.

Ezesetben dobd ki az almacsutkát az ülés alól,járasd meg a klímát mert az is egy hányinger tud lenni ha nem tudod használni rendesen,és vegyél 3 db frühling-et nekem az a kedvencem

2016. aug. 26. 16:20
 4/7 A kérdező kommentje:
a kocsi tiszta, de ha elmegyek mellette árad belőle az a tipikus autó illat.
2016. aug. 26. 19:30
 5/7 A kérdező kommentje:

mondjuk az üléseknél még nem volt kárpittisztítás, de tervben van, de porszívózva meg kefélve volt a nem textil része a kocsinak.

De egyébként ha elmegyek az autó mellett közvetlen akkor is van "szaga". Szervízben volt, azt mondták tökjó állapotban van. Teljes átvizsgáláson esett át.

2016. aug. 26. 19:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Oké. Orvos látott?
2016. aug. 27. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:

nem értem miért hülyzitek le a kérdezőt.

Sajnos sok kocsinak van "szaga". Engem is tud zavarni, ezért is olyat vettem aminek kelemes illata van.

Nem mind1 milyen anyagból van a beltér.

Amiket tudsz tenni:

-tetőablakod nyisd ki akár parkoláskor is bukora ha zárt kertben parkolsz

-minden hétvégén alaposan ilyen "aktiv tisztitó" szerekkel pucold át, akár enyhe illatossal is

-egy szolid de nem büdös illatosító

Alapvetően enyémnek nincs szaga csak kellemes illata de minden kocsimba belekerült mindig wunderbaum sárga vanilia fenyőfa(havonta 1db. 350ft) és a műszerfalat meg kárpitokat 2-3hetente áttörlöm nedves Dr.Marcus vanilia illatű eldobható kendővel(20-30darabos csomagok bevásárló áruházba 500Ft körül)

Meg ha teheted ne napon parkolj, sok mai olcsóbb kocsinak napon melegben elég büdös a beltere :(

Pl. sx4, ignis, ujabb swift ben éreztem a műszerfalnak szaga van. Az a tipikus műanyxagszag :(

2016. aug. 28. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!