Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megveszik az autómat, és...

Béluskaah kérdése:

Ha megveszik az autómat, és fél éven belül valami baja lesz akkor nekem azt mindenféleképp helyre kell hoznom?

Figyelt kérdés

Olvasgattam visszamenőleg a Gyikon, ám olyan kérdést - választ nem láttam, amit keresek.

A jelenlegi autómat eladásra szánom, minden jó rajta, rejtett hibákról nem tudok, talán nincs. Igényesen, és odafigyeléssel karbantartottam, ápoltam. A kérdésem viszont az, hogy ha megveszik így az autót, és fél éven belül valami baja lesz (21 éves az autó ) akkor nekem azt mindenféleképp helyre kell hoznom? vagy ez hogy működik? Ez miatt kicsit félek.

2016. aug. 25. 07:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Jó lehet ez a ZF szerviz, csak kicsit nagyon drága...

Én automataváltó szervizben cseréltettem a 6- os ZF- tiptronicomban 45 ezer ft- ért. Igaz nem átmosatásos, meg nem 12- 13L, de ugyanaz az olaj, aminek nem 13ezer literje, ugyanaz a szűrő, ami nem 20 ezer és ugyanúgy csere, aminek nem 10500- az óradíja... Ja plusz Áfa...

2016. aug. 25. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez az egyik véglet, de egyébként nagyon profin csinálják.

ha nem mossák át a váltót, akkor lehet, hogy marad benne a régi olajból is.

De azért írtam, mert ha bele írja a nepper a hirdetésbe hogy frissen cserét váltó olaj, az nem fogja rá költeni a 80 ezret, de még a 40-50-et sem, hanem 10 ezerből kókány módon megpróbálja leszervizeni a haldokló váltót.

2016. aug. 25. 14:46
 13/14 veterán vas ***** válasza:
Bizonyára akad olyan autó típus, amelyiknél szükség van a váltó tökéletes kiöblítéséhez 15 liter olajra, de a kérdező egy 21(!)éves autót szeretne eladni.
2016. aug. 25. 17:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem vitás, h ennyi olaj kell a tökéletes olajcseréhez, hiszen csak többnyire a mechatronikát kiépítve lehetne a teljes mennyiséget leengedni, azt meg nem teszik. Nekem is kb 8- liter csurgott le, a 12- ből, de gyönyörű sárga színe volt, nem fekete, amire számítottam. A gyári szűrő volt benne, ami 8 éves volt, mint a kocsi. Az olajteknőben levő mágnesen is csak egy kicsi iszap volt.

Igazából ez a csere csak olajfrissítés, de így is többet ér, mint a semmi. A Pro Truck jó, de brutálisan túlárazott.

2016. aug. 26. 02:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!