Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ugrál a fordulatszám az...

Mádásor kérdése:

Miért ugrál a fordulatszám az autómban? Lancia Kappa 1998 2.4 TDS

Figyelt kérdés

Nem rég lett benne az adagoló kicserélve, mert a másikkal csak rángatott és erőtlen is volt a motor pláne, hogy a porlasztók és a légtömegmérő is szar.

Az új adagolóval, már lehetett érezni egy kis teljesítmény növekedést ám az alapjárata ingadozik. Mikor adok neki egy kis gázt kb 1300 ford.szám-ig onnan csak nagyon lassan megy le az alapra.

A motor olyat is csinál néha, hogy a kuplung benyomásával a fordulatszám megnő kb. 1800-2200-ig. Azt gyanítom, hogy túl sok gázolajat kap. De nagyon nem merek hozzá nyúlni.

Valakinek valami ötlete?

2016. aug. 23. 12:34
 1/4 Johnny Bravo ***** válasza:
Ha jol ertelmezem amit irtal akkor kicserelted a rossz adagolot,de a szar legtomegmerot meg porlasztokat ugy hagytad?!?
2016. aug. 23. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Én megmerem kockáztatni hogy az adagolónak semmi baja nem volt. Egy rossz adagolóval nem rángat.!!! Esetleg megáll vagy gyengébb. Az elektronikánál kell a hibát keresni.
2016. aug. 23. 13:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak: igen így volt.

Régi adagolónál valószínűleg elszakadt a membrán. Az újat beraktam. Alapjárat szar és ahogyan melegszik a motor úgy megy egyre feljebb.

Porlasztók légtömegmérő szar.

2016. aug. 25. 11:02
 4/4 Johnny Bravo ***** válasza:
Nem tudom innentol kezdve mi a kerdes?!tudod hogy szar a legtomegmero meg a porlasztok de te az adagoloval kinlodsz.....
2016. aug. 25. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!