Hengerfej tuning Van valakinek tapasztalata, hogy milyen eredmény varható?
Figyelt kérdés
Van egy autom.. amit hobbi celokbol epitgetek.. (de nem palya autonak)es a motor tuning sem maradhat ki.. Nem akarok tobbszaz loeroket.. a gyari 163loerot szeretnem kb.220le fole vinni.. Persze beszeltem.mar muhelyekkel.. Azert kerdezek ra itt is mert egy muhely eladni akar.. nekik a munka=penz ez pedig egyenlo azzal hogy szepitenek is kicsit a valosagon talan.. Minden erdekel.. mennyiben valtozik a motor karakterisztika.. egy atalakitott vezermutengelynel.. a fogyasztas mennyivel emelkedik.. csokken e a motor elettartam..Az okoskodokan hogy fek kell meg ilyesmi.. nem egy 1.1 es fiestat akarok 200loerore huzni.. ebben az auroban gyrilag sportfutomu van eros fekekkel.. szeles gumikkal.. Az auto egy ford probe 2.5 V6 24v2016. aug. 22. 11:29
1/5 Johnny Bravo válasza:
1)arra befizetek hogy egy kis hengerfejmókolással te 160lóbol 220-at fogsz csinalni!
2)csak maganak a hengerfej tuningnak önmagaban semmi értelme,ahhoz minden mást(befecskendezes kipufogo)stb is hozza kell alakitani
3)termeszetesn a fogyasztas nő az élettartam csökken
2/5 anonim válasza:
Bővízik a csatornákat, szelepszáraknal kicsit lentebb marnak a vrzetőből. Akkor ha lehet, tesznek bele nagyobb szelepeket, dgy melyebb emelesu vezermutengelyt. Tovabba kell egy hozza keszitett leomlo es kipufogo rendszer. Teszel hengerenkenti fojtoszelepet (ITB) es hozza allitod a befecskendezest. A hengerfejbol vagy a blokkból síkolni is kell hogy nojjon a kompresszio. Meg lehet csinalni a 220 lovat igy siman. Sot. Ha nagyon beteg vagy, 300 folotti lo is ki johet belole, de akkor ra kell koltened egy uj auto arat csak a motorra.
3/5 A kérdező kommentje:
Tudtam hogy lesz egy okos kommentelo.. Aki nem mond semmit csak nem birja ki h ne szoljon hozza.. Ahogy koveszem a szavaidbol nem is nagyon volt meg kozod ilyenekhez.. mennyit csinalnanak egy 160loeros motorbol 140et? :D
2016. aug. 22. 16:53
4/5 A kérdező kommentje:
Igen. Ezeket pontosan ezeket a modositasokat ajanlotta a szerelo is.. a kipufogo kivetelevel.. Azt mondtak hogy azon csak akkor kell valtoztatni hogy ha turbo is lesz... A 220loerot azt en gondoltam.. hogy meg ertelmes keretek kozott maradjunk.. es ne keljen 10ezret forgatni a motort.. nem palya autot szeretnek.. Az elettartam tudom hogy csokken.. a nagy kerdes az lenne hogy mennyievel.. a mihelynel kb. 10szazalekot mondtak..
2016. aug. 22. 16:57
5/5 anonim válasza:
Úgy se mész vele további 100ezer kilométert. Bár ha belevágsz egy ilyenbe úgy csináld, hogy ha baja lesz, akkor az autó az kuka. Ne érje meg felújítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!