16 évesen motorozni?
Erre nincs jó válasz, csak más nézőpontok.
Én engedném neki, attól függetlenül, hogy egy elég "vad" motor. Ha nem lenne van nem is lenne értelme. A-ból B-be eljutni kell neki? Nemhiszem. Ha egy erre alkalmas motort kapna/venne, nem sokat használná, kidobott pénz lenne.
"egy elég "vad" motor. "
Most azért mert jobban néz ki mint egy csettegő életveszélye kiskerekű rotyogó? Az 50ccm az 50 ccm, és hivatalosan ez sem mehet többet 40-nél, nem hivatalosan, meg a robogósok is kiherélik, és azok is mennek 70-et is.
16 évesen már elég élett lenne egyébként 125 ccm-ig is, erre van az A1 kategória. Hogy szellemileg is felnőtt-e már hozzá, azt csak te tudhatod.
Amennyiben legális a motor, akkor 45-50 km/h-nál gyorsabban nem mehet. Ez 16 évesen szerintem teljesen vállalható.
Ha a motor ennél jelentősen nagyobb sebességre képes (80-100 km/h), akkor a jelenleg hatályos jogszabály értelmében már nem minősül segédmotorkerékpárnak, ergo nem vezethető "Am" jogsival - és jó tudni, hogy ha a rendőr elkapja, vagy ne adj' isten balesetbe keveredik, akkor az ilyen esetben nagyon sokba fog nektek kerülni, még ha a gyerek vétlen is volt.
16 éves fiú vagyok.
15 éves koromba kiharcoltam magamnak a jogsit, összedobtuk a pénzt egy motorra. Azóta kb 2000km-et motoroztam, ennek kb a felét közúton, és nem volt még balesetem vagy ilyesmi. Elég érettnek tartom magam ehhez. Ha szeretne motorozni és szerinted van elég érett ehhez mindenképp hagyd motorozni. De védőfelszerelést amilyen gyorsan csak lehet szerezzetek be neki, életet menthet. Pont tegnap volt balesetem, (nem közuton) és sikerült mellkassal levenni a kormányt. Gondolom mondanom se kell, nem kellemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!