Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 16 évesen motorozni?

16 évesen motorozni?

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves fiam jövő nyáron tölti a 16-ot és ezen a nyáron mind a 3 hónapot ledolgozta diákmunkába. összeszedett 140000 forintot (ebben benne van a ballagási pénze ami 30 ezer) és ebből a 140 ezerből ő adott nekünk 30ezret,hogy segítsen nekünk csekket fizetni stb. és itt felvetette elénk a kérdést hogy lehetne e motorja a jövő nyáron,vizsgát fizeti meg a motort is csak szeretné ha besegítenénk a motorba szerintetek engedjem? nem felelőtlen csak félek hogy túlzásba vinné. (teljesen tisztelettudó,okos fiú) és hát az apja engedi neki de én még döntésképtelen vagyok ez ügyben szerintetek? Az apjával már nézegettek motorokat és találtak jó áron is egy Aprilia RS 50-t és hát amint megláttam hogy milyen vad egy motor egyből felvetődött bennem hogy Nem, : szerintetek? szülők?
2016. aug. 21. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Erre nincs jó válasz, csak más nézőpontok.

Én engedném neki, attól függetlenül, hogy egy elég "vad" motor. Ha nem lenne van nem is lenne értelme. A-ból B-be eljutni kell neki? Nemhiszem. Ha egy erre alkalmas motort kapna/venne, nem sokat használná, kidobott pénz lenne.

2016. aug. 21. 16:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"egy elég "vad" motor. "

Most azért mert jobban néz ki mint egy csettegő életveszélye kiskerekű rotyogó? Az 50ccm az 50 ccm, és hivatalosan ez sem mehet többet 40-nél, nem hivatalosan, meg a robogósok is kiherélik, és azok is mennek 70-et is.

16 évesen már elég élett lenne egyébként 125 ccm-ig is, erre van az A1 kategória. Hogy szellemileg is felnőtt-e már hozzá, azt csak te tudhatod.

2016. aug. 21. 16:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben legális a motor, akkor 45-50 km/h-nál gyorsabban nem mehet. Ez 16 évesen szerintem teljesen vállalható.

Ha a motor ennél jelentősen nagyobb sebességre képes (80-100 km/h), akkor a jelenleg hatályos jogszabály értelmében már nem minősül segédmotorkerékpárnak, ergo nem vezethető "Am" jogsival - és jó tudni, hogy ha a rendőr elkapja, vagy ne adj' isten balesetbe keveredik, akkor az ilyen esetben nagyon sokba fog nektek kerülni, még ha a gyerek vétlen is volt.

2016. aug. 21. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
A fiam most 15,5 éves, és a sulikezdéskor apai támogatásommal kezdi az A1 kategóriát. :)
2016. aug. 21. 18:15
 5/5 anonim ***** válasza:

16 éves fiú vagyok.

15 éves koromba kiharcoltam magamnak a jogsit, összedobtuk a pénzt egy motorra. Azóta kb 2000km-et motoroztam, ennek kb a felét közúton, és nem volt még balesetem vagy ilyesmi. Elég érettnek tartom magam ehhez. Ha szeretne motorozni és szerinted van elég érett ehhez mindenképp hagyd motorozni. De védőfelszerelést amilyen gyorsan csak lehet szerezzetek be neki, életet menthet. Pont tegnap volt balesetem, (nem közuton) és sikerült mellkassal levenni a kormányt. Gondolom mondanom se kell, nem kellemes.

2016. aug. 21. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!