Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnék gyakorolni?

Hogyan tudnék gyakorolni?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy a környéken sehol se találok olyan helyet, ahol gyakorolhatnám a vezetést. Pontosabban a kormány kezelést, a kuplungcsúsztatást...Az oktató kocsijával sokszor nem sikerül rendesen kanyarodnom, a kuplung csúsztatása pedig mindig darabos, ha lent van a sarkam, ha nincs. Ugyanis ha lerakom, csak a lábujjammal érem el a kuplungot, ha pedig nem, az apa szerint sehogy se lesz jó...

Egyszer sikerült egy rutinpályára bemennünk, de megláthatták (na még hát szegény kocsi is összevissza ugrált elinduláskor, nehéz lett volna nem meghallani), és másnap lezárták. Majd elmentünk a város szélére egy üres parkolóba, és épp elindulás előtt jött egy rendőr, úgyhogy onnan is elmentünk. Máshol nem merjük megkockáztatni, mert nagy csapás lenne, ha apától elvennék a jogosítványt. Jelenleg a 6. órán vagyok túl, amiből 2-t végigbeszélt az oktató, viszont az órák meg csak telnek, és én egyre rosszabbul érzem magam, annak ellenére, hogy nem mindig vagyok olyan rossz. Én viszont kevésnek érzem, és nagyon szeretnék megtanulni normálisan vezetni. (Egyébként zalaegerszegi vagyok.)

Bár nem tudom, hogy valaki ezen hogyan tudna segíteni, de talán van itt olyan, aki hasonló problémákkal küzdött.

2016. aug. 21. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Pedig, az lesz a megoldás amit írtál is. Keresni kell egy elzárt helyet, lehetőleg ne is közút legyen. Nem kell nagy dolog, pár tíz méter megteszi, ott lehet gyakorolni az elindulást. A kormánykezelés majd megoldódik szerintem, az nem olyan amit nagyon gyakorolni kellene. Még messze van a vizsga.

Így hirtelen ez felülnézetből jónak néz ki, ha minden igaz földút. [link]

Ott a képernyő közepén, de egyébként nagyon sok ilyen út van.

2016. aug. 21. 12:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Majd megkérdezem a szüleimet, aztán meglátjuk. :) És ha nem gond, lenne még egy kérdésem: lehetséges hogy valamelyik autóban nehezebb elindulni úgy, hogy a fogáspontig csúsztatjuk a kuplungot és csak azután kezdjük adni a gázt? Mert apával így mindig lefulladt, és ő nem is így csinálja, hanem rögtön a kuplung felengedésével együtt gázt is ad. Így sikerült elindulnom, de ugrált a kocsi (Skoda Fabia), mivel elvileg nem jól csúsztatom a kuplungot. De az oktató autójával (Volkswagen Póló) nem volt ilyen nehéz.. legalábbis szerintem.
2016. aug. 21. 13:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze, minden autó más. Lehet hogy nyomatékosabb az oktatód autója alapjárat körül, vagy csak máshol fog a kuplung és az neked jobban "lábra áll". Egyébként apud csinálja jól, már kapásból adhatsz neki gázt felengedéskor. Oktatód nem így tanítja? Ha ugrál, az annyit jelent kevés gázt adtál neki, vagy nagyon felengedted a kuplungot.
2016. aug. 21. 13:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Hm nála nem szabad rögtön gázt adnom, mert akkor is elkezd ugrálni.
2016. aug. 21. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!