Közlekedők, szerintetek veszélyes ha a gyerekek az úttesten passzolgatnak, labdáznak?
Tényleg tud már egy autós is tud balesetet okozni.
A gyerekeket figyelmeztetni kell a veszélyre és a sofőrnek is gondolnia kell rá.
A mi utcánkban 1 éve volt egy baleset. Ez egy sima zsákutca, nem lakó-pihenő övezet (pedig amúgy annak kellene lennie). Nincs nagy forgalom, csak a lakók járnak autóval, ez max. 10 autót jelent. Jobb oldalt sorban állt pár autó és az egyik gyerek az autók előtt futott át az úton, le a játszótérre. Pont akkor érkezett meg az egyik lakos, aki az autók miatt nem látta a gyereket és elütötte őt. Itt igazából senki nem volt felkészülve a balesetre, mindketten rosszkor voltak rossz helyen.
Én is labdáztam az úttesten gyerekként. Igaz, olyan környéken volt ez, ahol alig járt autó. Egy teljesen gyér forgalmú úton, lakott településen (de csak ott), miért ne? Mondjuk mi mindig abbahagytuk, és félreálltunk, ha jött egy autós.
Most autósként azt mondom, hogy ha az ember kis forgalmú vidéki úton jár, akkor számíthat ilyenre. Én is láttam már gyerekeket az utcán labdázni. Azért észre lehet venni messziről. Lassan közelítettem meg őket, és nem is volt baj, mert ők abbahagyták a játékot addigra. De arra figyeltem, hogy olyan tempóval menjek, hogyha bármi van, azonnal meg tudjak állni. Ilyenkor az ember nem 50-nel megy, hanem 20-30-cal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!