Orvosi alkalmasságin átmennék a lent említett betegségekkel?
Heló!
Ezt olvastam: Elméleti vizsgára az bocsátható, aki 1. Egészségügyi csoportban egészségileg alkalmas. (13/1992. (vi. 26.) Nm rendelet) az erről szóló orvosi alkalmassági vélemény eredeti példányát irodánkban kell bemutatni.
Nekem tölcsérmellkasom van és gerincferdülésem, ez befolyásol valamit a majdani vizsgán?
A gerincferdülés 100% hogy nem kizáró ok, még hivatásos jogsinál sem.
A tölcsérmellkas 1. típusúnál nem gond, de 2. (pl hivatásosnál) már lehetséges, hogy igen.
Attól függ milyen a viszonyod a háziorvossal. Van akit ez nem érdekel (sima B-nél nem gond ez a kettő) és van akinek minden kell, minden papírod, minden leleted...
Nekem a szemüvegembe is belekötött (a magasságomba és a nemembe is természetesen...) és addig nem adta meg amíg nem hoztam szakorvosi papírt hogy mitől romlott, miért pont cylinderes a szemem (a doki kinevette de leírta hogy attól hogy nőttem és fogamzásgátlót szedek) és amíg nem csináltattam másikat, amivel 120%-os külön-külön mindkét szemem addig nem adta meg (erről elég volt a papír hogy készül de akkor meg azon hüledezett hogy miért ennyit emeltek rá...) természetesen lecseréltem azóta a dokit. Papírt írt hogy hány %-os látásra állítsanak be, mert neki az kell hozzá... Én meg nem várhattam heteket sajnos mire átadnak másik dokinak. Tehát ha tudod hogy a tiéd genyó akkor válts dokit előtte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!