Jogsihoz az orvosi alkalmasságin ezt meg kell változtatni (lent)?
Figyelt kérdés
Szemüveges/kontaktlencsés voltam, ezért az orvosi vizsgálaton beírta a doktor úr, hogy pótszemüveget kell tartanom a kocsimban. Ez így is volt, de most lézeres szemműtéttel megműttettem a szememet, és már nem kell a szemüveg. Ezt be kell jelentenem valahol, újra el kell mennem vizsgálatra, vagy elég, ha a műtét papírját a kocsimban hordom?2014. márc. 18. 14:59
1/5 anonim válasza:
Csináltatsz egy új alkalmasságit, meg egy új jogsid, pénzbe lehet húzósabb, de nyugodtan vagy, nem kell magyarázkodni, előnye annyi, hogy újra indul az x év, így később jár le a jogsid. Meg hiába teszed be a kocsiba a papírt, beülsz más kocsijába, megállítanak, aztán kezdődik is a probléma.
Én ezt az utat járnám végig, 6-7000 az alkalmassági, 4000 a jogsi, ha jól emlékszem, de utána nincs gondod semmire.
2/5 anonim válasza:
Én is ezt az utat javaslom, főleg azért, hogy ne a rendőr hangulatán, rugalmasságán múljon a dolog. A műtéti papírt neki nem számít. Ha jó fej, vagy nem foglalkozik vele, akkor nincs gáz, de a zárójelentés nála hivatalosan nem játszik. Ha kicsit merevebb, akkor büntethet.
3/5 anonim válasza:
Huh, most vagy ezt, vagy az előző válaszomat kell lehúzni, mert mintha változott volna a rendszer. Legalábbis úgy emlékszem, bármi is van a jogsiban, nem erőltetik a szemüveg viselését, ha a vezető jobbnak tartja, ha nincs rajta.
4/5 anonim válasza:
ugyan, ilyen miatt pénzt kiadni?
ha annyira para, tegyél be egy 200 forintos teszkós szemcsit a kocsidba
nekem is volt műtét, bent van a papír, de még annó az oktatóm mondta, hogy felesleges, mert elolvasok neki egy messzi kiírást, és akkor nem tud mit csinálni
5/5 anonim válasza:
Én is jártam így, az volt az olcsóbb(mert elvileg új orvosi és jogsi kellett volna), hogy pár száz forintért rakott az optikus "ablaküveget" a korábbi szemüvegkeretbe és azt használtam vezetés közben. De csak a következő alkalmassági vizsgáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!