Atófestés otthon? Már csak azért is;)
Mindenki azt irja hogy otthon nem igazán lehet mert sok vele a melo. Nade a lehetetlent én szeretem megvalósítani. Egy ladára akarok metál kék festéket. Ha nekiállok, szépen úgy ahogy kell, minden fázist végigcsinálok amihez nem kell annyira érteni akkor maga a festési folyamat mennyi idő? Jah, és olvastam hogy zsîrtalanítani kell ugye a felületet. Ezt hogyan kell?
Köszi
Én már semmin se csodálkozok, amióta láttam a Szerencs utcán a tagot, aki teddy hengerrel festette a Skodáját!
:D
A román csóka a király:
A metálfény gonosz módon kiemel minden felületi egyenetlenséget, ami még egy sima színnél elmenne.
Ha csak nem csinálsz alá tökéletesen sík felületet (nem fogsz tudni...), hiába lesz a fújás tökéletesen egyenletes és megfolyásmentes (nem lesz az) a metálkék ladád úgy fog kinézni mint egy peronoszpórafertőzéses rendőrautó...
Látjátok, ez a baj.....hogy mindenki azt mondja hogy lehetetlen és ugyse lesz jo. Merthogy túl sok vele a munka. Felületi hibák jóformán csak az ajtókon vannak amit leveszek, kiviszek a napra, és ott csiszolom egyenesre. Nem hat meg ha heteken keresztül kell simogatnom a kocsit, mivel családi örökség, így a legjobbat akarom kihozni belőle, csak ugye a pénzhiány...Porvédett környezet? A házunkba van a garázs, régen apám ott fújt kocsikat évekem keresztül. Megfolyik a festék? Akkor ködölöm, aztán majd átmegyek még párszor rajta.
Elkezdem fújni mondjuk a motorháztetőt aztán ha azt látom hogy szar, elviszem műhelybe. De én legalább megpróbálom ;)
Szép igényes munkát nem fogsz otthon csinálni! Akármennyire is vagy te elhivatott. Neked biztos tetszeni fog a végeredmény, de attól az még messze nem lesz egy szép fényezés. Csiszolás, karosszéria munkák, portalanítás, zsírtalanítás, alapozás, töb rétegben a fedő festék, lakkozás, polírozás... Se helyed, se eszközöd, se szaktudásod vélhetően nincs a fényezéshez!
Egy autó komplett telibefújása nem olcsó! De annál nincs drágább mikor egy kókler munkáját kell kijavítani és újra fényezni!!
Üdv! Egy fényező!
Kedves kérdező,ezek után már csak arra lennék kíváncsi,hogy ha te ennyire ügyes-okos vagy,meg ennyire értesz hozzá,meg ennyire lexarod amit írunk,akkor minek jöttél ide kérdezni?!?
A szarból várat iskolapéldája.......de sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!