Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Atófestés otthon? Már csak...

Atófestés otthon? Már csak azért is;)

Figyelt kérdés

Mindenki azt irja hogy otthon nem igazán lehet mert sok vele a melo. Nade a lehetetlent én szeretem megvalósítani. Egy ladára akarok metál kék festéket. Ha nekiállok, szépen úgy ahogy kell, minden fázist végigcsinálok amihez nem kell annyira érteni akkor maga a festési folyamat mennyi idő? Jah, és olvastam hogy zsîrtalanítani kell ugye a felületet. Ezt hogyan kell?

Köszi

2016. aug. 17. 21:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
porvédett helyen kell festeni, hogy semmi szennyeződés ne kerüljön a felületre. Ez csak a fénywzőkamrába fog sikerülni. Le lehet fújni a kertbe is csak a minősége nem lesz olyan. Kb 1 óra alatt le lehet fújni, de nem mind 1, hogy pisztollyal vagy igénytelen spary-s festékkel fújod. A zsírtalanítás pedig a fényezést megelőző felülettisztítás, hogy a festék meg tudjon tapadni a felületen.
2016. aug. 17. 22:29
 2/13 anonim válasza:
69%
Biztos szép igényes lesz.
2016. aug. 17. 22:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én felnit fújtam garázsba alapozás és csiszolás nélkül csapatós keréknek, de jó lett, kocsit csak profira bíznám
2016. aug. 17. 22:36
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Én már semmin se csodálkozok, amióta láttam a Szerencs utcán a tagot, aki teddy hengerrel festette a Skodáját!

:D

A román csóka a király:

https://www.youtube.com/watch?v=MZIlNb4KIRk

2016. aug. 17. 22:43
 5/13 Johnny Bravo ***** válasza:
48%
Biztosan szép és igényes munka lesz ekkora szakértelemmel,hogy már a zsírtalanítást sem érted!probalkozz inkabb mas lehetetlen dolog megvalositasaval mert amit te akarsz az maximum idő meg anyagpocsékolas lenne!
2016. aug. 17. 23:16
 6/13 anonim ***** válasza:

A metálfény gonosz módon kiemel minden felületi egyenetlenséget, ami még egy sima színnél elmenne.

Ha csak nem csinálsz alá tökéletesen sík felületet (nem fogsz tudni...), hiába lesz a fújás tökéletesen egyenletes és megfolyásmentes (nem lesz az) a metálkék ladád úgy fog kinézni mint egy peronoszpórafertőzéses rendőrautó...

2016. aug. 17. 23:58
 7/13 A kérdező kommentje:

Látjátok, ez a baj.....hogy mindenki azt mondja hogy lehetetlen és ugyse lesz jo. Merthogy túl sok vele a munka. Felületi hibák jóformán csak az ajtókon vannak amit leveszek, kiviszek a napra, és ott csiszolom egyenesre. Nem hat meg ha heteken keresztül kell simogatnom a kocsit, mivel családi örökség, így a legjobbat akarom kihozni belőle, csak ugye a pénzhiány...Porvédett környezet? A házunkba van a garázs, régen apám ott fújt kocsikat évekem keresztül. Megfolyik a festék? Akkor ködölöm, aztán majd átmegyek még párszor rajta.

Elkezdem fújni mondjuk a motorháztetőt aztán ha azt látom hogy szar, elviszem műhelybe. De én legalább megpróbálom ;)

2016. aug. 18. 08:07
 8/13 A kérdező kommentje:
Mert szerintem itt nincs olyan ember aki megpróbálta volna és szar lett neki. Mindenki csak elméletben tudja hogy nem lehet szépre megcsinálni. Nameg a román csávó xDDD
2016. aug. 18. 08:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szép igényes munkát nem fogsz otthon csinálni! Akármennyire is vagy te elhivatott. Neked biztos tetszeni fog a végeredmény, de attól az még messze nem lesz egy szép fényezés. Csiszolás, karosszéria munkák, portalanítás, zsírtalanítás, alapozás, töb rétegben a fedő festék, lakkozás, polírozás... Se helyed, se eszközöd, se szaktudásod vélhetően nincs a fényezéshez!

Egy autó komplett telibefújása nem olcsó! De annál nincs drágább mikor egy kókler munkáját kell kijavítani és újra fényezni!!

Üdv! Egy fényező!

2016. aug. 18. 09:15
 10/13 Johnny Bravo ***** válasza:
75%

Kedves kérdező,ezek után már csak arra lennék kíváncsi,hogy ha te ennyire ügyes-okos vagy,meg ennyire értesz hozzá,meg ennyire lexarod amit írunk,akkor minek jöttél ide kérdezni?!?

A szarból várat iskolapéldája.......de sok sikert!

2016. aug. 18. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!