Télen mennyire lehet robogóval közlekedni?
Figyelt kérdés
Természetesen terepgumit tennék rá, de úgy inkább a hidegre vonatkozóan az izületi megfázások elkerülésében szeretnék gondolkodni. Ugye egy komolyabb motoron szinte lehetetlen úgy felöltözni hogy a térde eléggé védve legyen az embernek, de egy 50ccm robogón azért ki lehet bírni nem?2016. aug. 17. 15:32
1/11 anonim válasza:
Ha a bringások fel tudnak öltözni, akkor robogón is meg lehet oldani szerintem.
2/11 anonim válasza:
A bringások mozognak közben, így sok hő termelődik, ezért szerintem komfortosabb, mint a robogó. Viszont az ízületeknek valószínűleg a kerékpár tényleg rosszabb. Szóval ha bírod a hideget, meg tudod jól árnyékolni a széltől az ízületeidet, nem lesz gond.
3/11 anonim válasza:
Ha rétegesen aláöltözöl nem lesz gond. Én nőként robogóval járok be dolgozni, mert a város szélén lévő gyárba dolgozom raktárosként, és oda motorral járok, mert busszal szinte felesleges mivel csak alig 3 km-re lakok, és motorral 8-10 perc alatt kényelmesen odaérek. Télen én mindig felveszek egy bodyt vagy a régi tornadresszem, leggingset két pulcsit, kabátot és megfelelő nadrágot. A munkahelyemen úgy is teljesen át kell öltözni mert ez a szabály így nekem ez belefér. Amikor jeges utak vannak akkor vagy bevitettem magam a párommal, vagy inkább gyalog indulok el picivel korábban mert mindig ébredés után 1 órával később indulok el, így ha esetleg mégsem motorozásra alkalmas az idő akkor gyalog is kényelmesen beérek ha nem tudom másképp megoldani. A párom vette nekem a robogót, télen ő intézi a kerekeket, mi is terepgumit rakunk fel arra az időre.
4/11 anonim válasza:
A pizzafutárok is mennek télen-nyáron egyaránt. Én is közlekedtem télen is amikor még motoroztam. Fel lehet öltözni, és vannak jó kiegészítők is:
5/11 anonim válasza:
Van kifejezetten téli gumi robogora. Az se kizart hogy szegecses is. Ugy lenne a jo, ha lenne 2 szett kereked es egy ora alatt ki tudnad cserelni ugy, mint 1 auton. Nekem a "nyari" gumit egy tuning robogo vizes asufalton is eltekerte pedig michelin volt. A crossmotorom pedig pirelli terepgumit tekerte a hoban kis gazon. Nem igazan indulnek el se sima gumival se tereppel
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor igazából nincs mitől tartanom, csak öltözzek fel amennyire csak lehet.
2016. aug. 18. 20:07
7/11 Zzzoli válasza:
A két szett kerék 1 órás cseréje azért elég izgalmas, hisz a robin le kell szedni a kiput is a cseréhez, aztán kell a hátsókerékhez légkulcs, vagy elektromos ütvecsavarozó, ott a féktárcsa is, ha hátul is van mégjobban megbonyolítja.
Egyébként csúszós időben azért veszélyes az a kis kerék, hiába a gumi. De igen, van szöges gumi is robira.
8/11 anonim válasza:
Pont azért jobb a robogó szerintem, mert ott nem mozogsz és nem rohadsz bele, nincs az, hogy induláskor fázol, aztán néhány km után átizzadod a cuccod.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Akkor nincs különösképp miért aggódnom, végülis nem nagy távokat fogok megtenni, napi 10-12 km. annyit szerintem kibírok gond nélkül.
2016. aug. 19. 19:01
10/11 anonim válasza:
Tucano Urbano nézz utána ;) ja és kommandós maszk, zárt bukó, magasszárú bakancs, ha lehet bőr ruha, és vesevédő. nagy plexi...
hogy téli gumi létezik-e motorra nem tudom de egy lágyabb gumikeverék előnyös, csak úgy se fogod lecserélni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!