Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ideális fordulatszám?

Ideális fordulatszám?

Figyelt kérdés
Eddig olyan autót vezettem amiben nem volt fordulatszám mérő és most nem igazán tudom mi a jó. Ha jól tudom 1500-2000 között megfelelő az érték. Az érdekes számomra hogy a kocsi negyven alatt már elkérné a hármast de ötvennél már a négyes is bőven jó neki, ez nekem furcsa az előzőhöz képest. A kérdés: ideális fordulat, és ötletek a fentebb leírtakra?

2016. aug. 16. 14:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mindenki mást mond...
2016. aug. 16. 15:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én is mondok valamit. A motornak kell a kenés. Ha fülre vezeted, az is jó. Saját tapasztalatod alapján nézheted a fogyasztást, ha az izgat. EElvileg a benzines szívó motor 2000-es fordulat alatt nem nagyon használható, de inkább mondjuk úgy: ha egyenletes sebességgel haladsz, használhatod alacsonyabb fordulaton, akár 1500-on is. De ahogy gyorsítani akarsz, válts vissza, ne szenvedjen. Ha pedig nagyon izgat a kérdés, szerezz be egy lóerő - nyomaték grafikont és látni fogod, hol érdemes használni a motort.
2016. aug. 16. 15:35
 13/16 anonim ***** válasza:

nekem 1.4 peugeot 206 75 lóerő van.

1700-2000 között vagyok,felveszem a 40-50 közti sebességet ,3-4 fokozatban...

Akkor evett a legkevesebbet,ha 3-asba 1700 körül 40-nél vagy 50-nél 4-be

2016. aug. 16. 16:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Én a 2 literes szívó V6-t sem engedem 2000 alá.

Leginkább 2500 vagy afelett tartom mindig.

2016. aug. 17. 08:54
 15/16 veterán vas ***** válasza:

Érdekes, hogy eddig műszer nélkül semmi gondod nem volt, nem fullasztottad le alacsony fordulattal a motort, és nem is pörgetted szét. Most végre van fordulatszámmérőd, kaptál egy csomó értékelhető választ. Erre Te nem örülsz, hanem hozzáfogsz aggódni?

Ha ennyire nagy problémát okoz a fordulat megválasztása, térj vissza az alapokhoz. Ragaszd le a műszert, vezess továbbra is csak fül alapján.

/mielőtt az állandó fordulatmérő bámulásnak, az előtted lévő autó hátfala vet véget/

2016. aug. 17. 17:27
 16/16 anonim ***** válasza:
én a pandámat 6-7 ezres fordulatszámon szoktam tartani és leszabájzáskor elváltani
2016. aug. 19. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!