Ha nincs töltése a motoromnak, akkor okozhat ilyen
tünetet?
Feszszabályzó, generátor, nem hinném, hogy az ÚJ (!!!) akksi miatt lenne
2016. aug. 15. 15:03
Milyen autó?
Mert az sem mindegy.
De inkább nincs alapjáratod, azért fullad le, ha nem nyomod a gázt. Az nem aksi hiba.
2016. aug. 15. 15:04
Nem írtad milyen motor. Általánosságban a töltés hiánya nem okoz ilyen problémát szerinte( leáll a motor, de nem indul többet el :) ) Töltés nélkül is el tud röfögni a motor mindenféle tünet nélkül, amíg az akksi bírja szusszal. Egyik pillanatban még röfögtetsz vígan, a másik pillanatban sötét műszerfal, se kép se hang -sajnos én ezt az egyik szezonban a generátor hibája miatt többször is megtapasztaltam - nyilván ez olyan motornál fordul elő ahol elektronikus vezérlési cucmók vannak.
2016. aug. 15. 15:58
4/11 A kérdező kommentje:
Hyosung gv650...sajna a szerelő szenved vele,a leállás problémát nem tudja orvosolni.Alapjárat nem játszik mert magas alapjárattal is ezt csinálja.Bosszant hogy nincs meg a hiba.5 éve van nálam s probléma mentesen tette a dolgát.Ha nem jön rá még azt megpróbálom hogy a nyitott kipuffancs helyett vissza teszem a gyárit,mert mióta a nyitott van rajta azóta kezdte csinálni,de csak ritkán,mostanra állandó a dolog.Elvben nem lehet összefüggés de.....egy próbát megér
5/11 A kérdező kommentje:
1-es mármint úgy érted hogy a feszszab,generátor okozhat leállási problémát ?
Ha ez a te motorod:
[link]
Akkor ez alapján a motor befecskendezéses. Ha nem lenne töltésed akkor szerintem megállna és az akksi feltöltéséig nem indulna be megint. Az önindító erőlködik ilyenkor ( ha igen akkor töltés probléma is lehet)? Vagy forgatja a motort csak nem indul be? Ha utóbbi van, akkor szerintem nem a töltés lesz az.
Nem ismerem a motort, csak néhány tipp: ha van benne pillangószelep működtető motor ( szerintem van ) az lehet hibás, és indításkor nem megfelelően működik ( általában 2 darab szelepsor van, egy amit te szabályzol a gázkarral, a másikat pedig egy léptető motoros megoldás vezérli )
Nem tudom milyen gyertya van benne, de modernebb motorokon a gyertyapipa maga a gyújtótranszformátor is. Lehet azokat is át lehetne nézni, gépkönyv szerint ellenállást kellene mérni rajtuk.
2016. aug. 15. 17:01
Légszűrő nem okozhatja a problémát?
2-es: Talán figyelmesebben kellene olvasni! :)
2016. aug. 15. 17:04
8/11 A kérdező kommentje:
2007-es az enyém,ami még karbis.Rendesen tekeri csak nem indul,de ez ritkább,a legtöbször gond nélkül újra indul.Majdnem olyan a leállás mint amikor a vészkapcsoloval leállítom,hm remélem holnap már mond valamit a szerelő mert már 2.5 hete ott van....
9/11 A kérdező kommentje:
hamarosan feltöltök egy videót amin mutatkozik a hiba
Akkor ennek tükrében én a karburátorokra tippelnék. Nincs tapasztalatom sajnos karbis motoroknál.
2016. aug. 15. 17:58
Kapcsolódó kérdések: