Melyik lenne jobb választás? Mazda 6 vagy Peugeot 407?
Mazdának a rozsda a legfőbb ellensége, viszont csak benzin motorral venném az örök élet+1 nap ha odafigyel az ember rá. A Peugeotban a HDI motorok az egyik legjobb dízel erőforrás a piacon, viszont itt magával az autóval előfordulhat elektronikai problémák meg miegyébb. Van a családban egy 2.0hdi 90lovas kicsit több mint 300e km-re még köszöni minden gyári rajta.
Üdv egy 1.9pd golf4 tulajdonos :)
(350e km bontatlan motor és hajtásrendszer)
Volt benzines, és dízel mazdám is..életem nagy élménye volt mindkettő..
Benzines hívő vagyok, de a mazda6 híresen jó autó..pláne, ha kifogsz egy tényleg simán járó, pöccre induló(hidegen is), nem füstölő darabot, amin még jóvátehetetlen rozsda sincs, akkor vedd meg.
Nekem több, mint fél éve volt egy Peugeot 407 kombim. 322 000 km-el vettem, 2.0 HDI volt. Előtte volt nagyszervíz rajta. 20 alkalommal jöttem vele haza Párizsból, illetve mentem haza, heti egyszer oda-vissza lényegében. 412 000 km-el adtam el, nem volt gondom vele, tette a dolgát, ment hiba nélkül. Ami tetszett benne, az a formája és az, hogy rohadt kényelmes autó.
Haveromnak van egy Mazda 6 autója, igaz nem kombi, hanem sedan. Eleinte, amig én nem vettem autót, addig vele jöttem haza, felváltva vezettünk. Nem rossz a Mazda, de kényelemre nekem kényelmetlen volt. Motorikusan viszont nem volt gond vele, ment mint a golyó. Tehát nekem csak a kényelem miatt nem kell.
Eladtam a Peugeot-ot, mert megláttam egy hirdetést. Egy idős bácsika hirdetett egy gyönyörű piros Alfa 159 kombit, 5 hengeres 2.4-es JTDm dízel motorral, összkerékkel. Elmentem, megnéztem, 5 éves volt az autó, de 36 000 km volt benne, évente olajcsere, és 4 éves korába teljes vezérlés csere szakszervízben. Elég drága volt, de a próba után megvettem. Nos, most a Párizs Debrecen táv órákkal rövidült, az Alfa 160-170 km/h-nál sem adja azt a mohogást, hatalmas menetzajt, amit az előző két autó, a gumi nem ordít, bár a 4 gumi 240 000 ft rajta, lehuzott ablaknál is lényegesen halkabb mint a Peugeot és a Mazda. Ez az első olyan kocsim, amivel 5-600 km-t letolok egyhúzamba, és nem elgémberedve szállok ki belőle, hanem mint amikor beülltem. Maga az autó sokkal jobban megy, remek a kormányzása, az úttartása, jó a futóműve, remekül gyorsul, van benne erő, és simán meglehet tartani 6 liternél a fogyasztását, ha jobban tolod neki, akkor 7 liter, de 9 fölé még nem tudtam feltaposni. Eddig nem volt gond vele, 53 000 km-t tettem bele, mióta nálam van. Ezt csak azért írom, hogy megnézheted a 159-es Alfa-t is, nem rossz vétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!