Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja az autónak?

Mi lehet a baja az autónak?

Figyelt kérdés
Egy Seat Ibiza 2000-es évjáratú 1.9TDI 110 lóerős motorral szerelt autóról van szó. Amikor ráadom a gyújtást, akkor elvileg az akku visszajelzőnek fel kéne villannia, mert eddig is felvillant, de most nem egy pár napja és így vettem észre a következőket. Egy az, hogy a generátor nem tölt vagy én nem tudom... le lett mérve 4 műszerrel is és az akku feszültsége folyamatosan 12.3V-on van. Se lejebb se feljebb. Fordulaton sem. Mintha nem töltene a generátor. Viszont valamit muszáj neki, mert napok óta járkálok így az autóval és pöccre indul... minden elektromos bizgere működik, fényszórók, refi, digitklíma, 4 elektromos ablak... valami hiba van, mert indításnál fel kéne villannia és elaludnia a kis visszajelzőnek... meg nem hiszem el, hogy folyamat 12.3V-on van a feszültség... amikor megvettem az autót ki lett mérve és fordulaton nagyobb volt a feszültség, így lenne normális.. :/ Valaki tud segíteni?
2016. aug. 11. 22:51
 1/6 anonim ***** válasza:
A 12,3 voltnál elérsz egy határt mikor kezd szulfátosodni az aksi.Nincs töltés, és folyamatosan jársz vele.Nem sokára nem fog indítani az önindító.
2016. aug. 12. 07:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Első körben nézd meg a biztosítékokat. Gyakori, hogy a motortérben is van pár darab.

Aztán ellenőrizd a generátor bekötését, mert néha leesik egy-egy vezeték...

Ha minden rendben lévőnek látszik, akkor esélyes egy generátor csere.

2016. aug. 12. 07:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Generátor csere XD

Ha szerencsédvan 400 ft-ból kicseréled a szénkeféket..

2016. aug. 12. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
1.es vagyok.A hiba oka lehet:1.A lámpa kiégett.2.Az aksi gatya.Ezek nálad jók.3.A generátor és a gyújtáskapcsoló közt nincs kontakt.4.A generátor és a fesszabályozó közt nincs kontakt.A szénkefék kopottak.5.A forgórész megadta magát.Ezek lehetnek.
2016. aug. 13. 20:18
 5/6 anonim ***** válasza:
4-es vagyok.Azt elfelejtettem,hogy csak arra érvényes,ha a lámpa nm ég.
2016. aug. 13. 20:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Megvan a hiba. Egy csatlakozó lecsúszott a generátorról... :) Köszi mindenkinek! :D
2016. aug. 13. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!