Vw golf 2 autóm kerekétől csikorgó hang. Mi lehet ez? Illetve a váltó nehezen megy 5-be.
Bizonyos idő után (kb. 15 perc), elkezd hangosan csikorogni a kerék!
Ha minimálisan fékezek, elhallgat (amikor még nem fog a fék)! Ha fékezek, akármilyen erősen, nem hallani kicsit sem!
Ha balra kanyarodok nem hallani, ha jobbra, akkor egy ideig hangosabb, majd ugyancsak nem hallani!
Tehát ha egyenesen megyek, visító hangja van!
Aztán egyszercsak abbahagyja és napokkal később kezdi újra.
Mi lehet ez?
Be kell fújjak valamit olajjal vagy meghúznom rajta valamit?
Vagy ki kell cserélni benne valamit?
Váltó: 3-4 ben kuplung nélkül lazán lehet váltani benne, másodikban néha reccsen (kuplunggal persze), 5-be meg nehezen rakható be, mintha jobban a szélén lenne a sebesség, mint ameddig a váltókart tudom tolni...
Mit kell cserélni, szerelni rajta?
Ez a 2 gondja van, eladás előtt szeretném megjavítani ezeket!
Te kuplung nélkül váltod a 3, 4-et? Add le a vasba a jogsiddal együtt a kocsit.
Egyébként mivel fékezésre változik a hang, nem gumi probléma lesz. Lehet, hogy a kerékagycsapágy lóg, de inkább az a valószínű, hogy a féked megszorul, felüvegesedik az egyik betét. Szerintem a tiéden is úszónyerges megoldás van, szét kell szedni és felpucolni a mozgó részeket, hogy rendesen tudjon járni a nyereg. Egy szerelőnek ez 2-3 óra max ha tárcsafékes a kocsid.
Dehogy váltok kuplung nélkül, csak mondtam, hogy ennyire kivan már...
Próbáltam és kuplung nélkül úgy lehet váltani, mint forró késse vajat vágni.
Én is kerékcsapágyra gondoltam, de ha jól emlékszem, 1 éve cserélve lett újra.
Mindegy elviszem szerelőhöz vszinu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!