Vettem a napokban egy autot es akitol en vettem az csinált eredetiseg vizsgát de nem irata át azzal az eredetiseg vizsgás papiral én is irthatom az autot? Vagy ujat kell csinálnom?
Nem vettél semmit.
Csak tulajdonostól lehet autót vásárolni, ha az illető nem jegyeztette be az okmányirodában a tulajdonjogot, és úgy "vetted meg", az okmányiroda vissza fogja dobni a papírokat: az eladó nem tulajdonos, az autó nem írható át.
adás vételit mindent rtunk hogy en meg vettem az autot tölle
csak öö el kezte az auto át iratását es meg csinálta az uzembe tarto papirt es azt monta hogy ezzel en meg uztam az eredetiseg vizsgát mert 60 napig ervényes
Az eredetiség vizsgát igazoló papír a lejárat dátumáig érvényes.
Ha megvan az adásvételi-lánc, s abból egyértelműen kiderül, hogy az eladó a tulajdonos, átíratható az autó, de egyértelműen kiolvashatónak kell lenni a papírokból, az okmányirodában nem érdekli az ügyintézőt a szóbeli kiegészítés, neki csak a dokumentáció számít.
A törzskönyv meg van, nálad van?
Szedd össze az összes papírt, menj be az okmányirodába, és ott kérdezd meg, rendben van-e így, átírják-e az autót.
Ne húzd az időt, az eredetiség vizsga igazolás most kevésbé fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!