Gyakran, a kisebb autók tulajdonosai miért akarnak "kompenzálni"?
Nem minden autótípusnál.
Általában az alsó közép tulajok, mint Jetta, Fluance, Corolla, vagy a középkategória tulajdonosak (Passat,Avensis...stb) nem ilyenek.
Viszont, a kisebb, jellemzően régebbi konstrukciók tulajdonosai,mint Suzuki Swift, Civic, Astra, Corsa főleg ezek, túráztatják az autót mellettem a lámpánál és meresztgetik a szemüket, hogy mi rá a reakcióm.
Egy 8 éves, BMW 530D-m van.
Én magam dolgoztam meg érte, nem a szülők vagy gazdag keresztapa vette.Huszonéves vagyok, így általában mindenki azt hiszi, hogy úgy kaptam ezt a kocsit vagy a szüleimé.
Sohasem szoktam felülni az efféle túráztatós provokációnak.
Az első autóm, egy 1.4-es Clio volt, akkor vettem, amikor még egyetemre jártam.Sohasem próbáltam kompenzálni.
Egyrészt, nincs értelme,hülyeség.
Másrészt, egy kicsi 3 vagy 4 hengeres autó, hogyan lenne versenyképes egy 6 hengeres turbódízellel?Realitásérzék...
Olvasgatom ezeket a kérdéseket, és felmerül bennem, hogy vagy én járok mindig rossz helyen, vagy kitaláljátok ezeket a dolgokat?
Nekem egy 3.0 TDI A6-om van, évi 60 ezer km-t megyek vele kb, és soha nem találkozok ilyenekkel. Néha még nekem lenne kedvem nyomni egy kicsit a gázt, de senki sem jelentkezik versenyre, persze ezt nem is jelzem semmilyen módon.
Vidéki városról van szó.
Valószínűleg Budapesten másabb a mentalitás.
A kérdezőnek nyilvánvalóan komplexusai vannak. Azt is sejtem, ő mit kompenzál a nagy autóval. De hát nem születhet mindenki Ron Jeremy-nek. :D
Egyébként ha egy cipősdoboznál magasabb intelligenciával rendelkezne, esetleg kinyitná a szemét néha, nyilván észrevenné, hogy nem minden Swift/Civic/Astra/Corsa/stb. sofőrje izmozik, csak hát úgy nem lehetne provokatív kérdéseket kiírni.
Az pedig, hogy vannak olyan hülyegyerekek, akik versenyeznének a lámpánál, vagy csak simán bőgetik a motort és hergelik a többi közlekedőt, megintcsak nem tipusfüggő.
Harmadrészt itt van az a rejtett, de jól látható magabiztosság (nagyképűség?) is a kérdésben, miszerint ellene úgysem lenne esélye senkinek. Ez is egyféle frusztrációra utal, de ezzel inkább pszichiáterhez kéne fordulni, mint itt arcoskodni.
Ezt a kérdést már sokadszor írja ki valamelyik utcai harcos..a sorok közt inkább a dicsekvés a lényeg.
aki kisautóban ül, és baromira tolja, az bizony siet...
az sokkal rosszabb, ha bármilyen nagy autó a háromsávos autópályán 80-al megy középen. amúgy ez a kisautós kompenzálós történet még itt a budaörsi négysávos úton sem fordul elő...persze nem ülök a pálya szélén.
A kérdezőt minősíti a kérdés.
Normális (autóvezetésre alkalmas pszichikumú) emberben fel sem merül, hogy a másikat aszerint méregesse, hogy épp akar-e versenyezni vagy nem.
Biztos ő is szívesen megtanítana mindenkit, csak egy lefingott öreg néhai prémium bajor fostalicskával ez már rangon aluli lenne...
6-os
Ezzel a felfogással jobban jártál volna, ha inkább hallgatsz. Meg ha már hobbiról beszélsz: egy autó azért jó hobbi, mert majdnem minden nap beleülsz, és élvezed, élvezed az utazást, amig eljutsz valahova, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!