Kisebb autóknál mennyire kell figyelni a gumi minőségére?
Pl
Elöl hátul prémium: Elvégre elöl hajt, ott is kanyarodik, hátul pedig a jobb gumi miatt nem csapódhat ki a hátulja.
Elöl prémium hátul olcsóbb: Elsőre ugyan olyan oknál fogva, hátul pedig azért, mert nem száguldozós autó, viszont benne van a sansz, hogy vizes úton erősebb fékezésnél kisodródhat oldalra.
Elöl hátul olcsóbb: Elvégre kis autó nem megy gyorsan.
Melyik lenne az optimális?
Személy szerint én a második verziót használnám, mert ha meg kell állni, inkább a jobb gumi mentsen életet. Hátsó gumi pedig a "spórolás" miatt lehetne olcsóbb kategória vagy használt.
Kisebb autó? van vagy 10.000 FT spórolás a két db hátsó gumin ha oda olcsóbbat veszel.
Inkább add el a kocsit, bele se merek gondolni még milyen területeken hiányos az autód.
Bár manapság úgy tűnik, hogy autó mindenkinek alanyi jogon jár, de a magyar valóságban kis túlzással az autó luxuscikk, ha nem engedheted meg magadnak ne tartsd
Sosem voltam annak a híve hogy így spóroljon az ember.
Ha lassan vezetsz akkor legyen 4 egyforma középkategóriás jó állapotú, ha sportosan vezetsz akkor pedig 4 prémium.
inkább járj busszal.
aki ennyit variál a gumival, miközben az egyik legfontosabb tényező...
elöl-hátul egyforma, és nem óccó...
185/60 r14.
Lenne itthon 235/45 r17es is csak egy kihivas azt a gumit felni 2015os pirelli p zero nero gtstol berakni egy 206-os ala :D
Nekem ilyen van m3g volt is .. ez marha jo gumi ... par honapja vettem 36 darabjat most a 17 is 14600 ,- majd megutott a guta mikor meglattam
185 még olcsóbb
Ugye attól is függ, hogy hol használod a gumit. Főleg városban, autópályán?
Csak az okoskodóknak...Ha rendesen elolvastátok volna a kérdező felméri a terepet. Mások életére is odafigyel. És mit jelent az olcsó nektek? Egy szóval sem mondta, hogy gagyit akar. Én is spóroltam, ami tök jó. ÉS miért? Mert a gumis ismerősöm, az én kocsimra az olcsóbbat ajánlotta, annak ellenére, hogy én drágábbat néztem ki. Lehet spórolni ezen is. És nem volt semmi gond vele.
Orrmotoros autónál hátra menjen a jobb gumi,mert igen,ki tud törni a fara egy vészfékezésnél például 130nál.
Persze ha elöre meg borzasztó gagyik kerülnek,akkor nem fogja rendesen kihúzni az autót egy komolyabb kanyarban,meg vizes emelkedős kanyarba kúszni fog.
Legjobb lenne ha mindenhol jó gumik lennének,de ha választani kell,akkor hátra kerüljenek a jobbak,ha csak nem farmotoros autóról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!