Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baj? A simsonomnak...

Mi lehet a baj? A simsonomnak már régota ez a baja és már idegesit:

Figyelt kérdés

Miért nem pörög fel a simsonom 2-esben? (S51)

1esben igen de kettesben nem bír felpörögni a motor. mar enyhe dombon sem gyorsul.(egy robogó kielőz)a gyújtáshoz meg nem nyúltam. a karbiban elvileg jó a szint, a főfúvóka 67 alapjárat 35 új tűszelep lényegében teljesen fel van újítva. alapgaz van, és üresen ki pörög,1esben ágaskodik, de 2 mar alig, 3ban pedig szinte alapgazon pöfög a motor.

ja igen 3 sebességes. a válaszokat előre is koszi!

2016. júl. 28. 16:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Én tennék bele inkább 70-es, de még inkább 72-es fúvókát, bár a 67-es is gyári méret, de fene se tudja hogy melyik alváltozatú BVF karbiba tették. Az semmiképpen nem baj ha kicsit nagyobb a fúvóka, mintha kisebb lenne. Azkéne megnézni hogy a gyertyakép mit mutat miután mentél vele egy tempósabb pár kilométeres utat. Ha nagyon világos szürke, vagy fehér, akkor kicsi a fúvóka. Ez mindenképpen negatív hatással van a teljesítményre, bár nem értem mikor azt mondjátok hogy "egyesben kipörög, kettesben meg már gyenge" (mert az utóbbi időben elég sok ilyen panasz volt simsonosoktól). Ha a karburátor rosszul van beállítva akkor egyesben sem lesz jó a motor, meg nyilván semelyik másik sebességben, de mivel az egyes a legrövidebb áttételű fokozat azt még az elgyengült motor is képes lehet kiforgatni, de akinek füle van hozzá az hallja, hogy gond van.
2016. júl. 28. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:

#1-es alapos választ adott.

még javasolnám, hogy a gyújtáshoz ne nyúlj, csak akkor, ha már nincs más javítani való...

pár éve jártam hasonlóan, és akkor jöttem rá, mi a baj, amikor már teljesen elgyengült...a kipufogó cső totálisan bedugult..

szétszedtem, kiégettem, utána ment mint a vihar.

a főfúvóka szerintem is lehetne egy mérettel nagyobb.. ha a gyertyának jó a színe, akkor várj a cserével.... addig ne nyúlj hozzá, amíg a kidörrentőt meg nem vizsgálod.

2016. júl. 28. 18:41
 3/4 A kérdező kommentje:

A gyertya szép őzbarna

A kipufogo 2hetes

Fuvoka 72essel is ugyanezt csinálja

2016. júl. 28. 19:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Esetleg megszakito?
2016. júl. 28. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!