Mitől szivároghat a benzin az AC pumpánál?
Sziasztok,
Teletankoltam a kocsit és másnap mikor beültem, brutál benzinszag csapott meg. Levettem a hátsó ülést, majd az AC pumpa fedelét és szomorúan láttam, hogy bizony tiszta benzin ott minden.
A képen is látszik, hogy van egy üreg a csatlakozó mellett, ami majdnem színig volt benzinnel:
Ezt felitattam tegnap este, mentem pár km-t a kocsival, de nem telt fel.
Ma reggel megnéztem és újra tele volt az a kis üreg benzinnel.
Nem tűnik úgy, hogy a csatlakozónál eresztene. Kimeneti cső mondjuk mintha nem lenne teljesen rajt a csatlakozón, de nem mertem levenni, így, hogy tele a tank.
Igazából nem értem, hogy ez a sok sziloplaszt mit is keres a szivattyúnál. Ez mennyire normális? Lehet, hogy már a korábbi tulajnak volt vele gondja és körbenyomta sziloplaszttal, hogy ne szivárogjon? Ez a szivattyú bent fekszik a benzinben? Tehát a benzintank és a szivattyú illesztésél körbe, ahol van a sziloplaszt, ott átszivároghat? Mondjuk annyira csak nem lehet magasan a benzinszint, hogy elérje ezt az illesztést.
Köszi a válaszokat előre is.
Üdv
Szia,
Köszi a választ.
Leszedtem a sziloplasztot, így most már elég jól látható, hogy valóban a benzintank és a szivattyú illesztésénél folyik a nafta.
Napközben melóhelyen állt a kocsi és most már nem telt fel az az üreg. Valószínűleg álló helyzetben már nincs csurig a tank.
Viszont ahogy elindultam haza.. gondolom a zötykölődéstől, valamint az emelkedős/lejtős szakaszokon újra elérte az illesztést és sikeresen elkezdett feltelni újra.
Egyébként ha kattanásig tankolom benzinkúton a kocsit, akkor nem kéne a tankban maradnia némi légüres térnek? Normális, hogy annyire dugig van a tank, hogy eléri az üzemanyagszivattyú tetejét, ahol van az illesztés?
Üdv
Cserélni cserélhetem akár most is? Vagy érdemes várni, amíg nem lesz a tankban ennyi benzin?
Csurig már biztos nincs, mert egyenes helyen parkolva, most már nem telt fel a szivattyún lévő üreg benyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!