Első autó 500. 000, - Ft-ig?
Szempont legalább 2000 körüli évjárat, benzines, 5 ajtó, pakolható.
Némi gondolkodás után a következő versenyzők maradtak:
- VW Polo III / 1.4 / Ferdehátú vagy kombi
- Seat Cordoba vagy Ibiza / 1.4 / kombi
- Opel Astra F / 1.4 / Ferdehátú vagy kombi
Melyik lenne a megfelelő választás fogyasztás és fenntarthatóság szempontjából? Szívesen várok kifejtős magyarázatokat is. Köszi.
3-as Polo Classic már van vállalható állapotú ennyiért, de a Seat olcsóbb, abból nagyobb valószinűséggel találsz jobbat.
Viszont ha Polo, 1.4-et felejtsd el, 1.6 8 szelepes, 75 lovas AEE kódost mindenképp, megbizható, egyszerű, a kasztnihoz még elég erős is, és nem eszik többet az 1.4-estől.
Az F Astra se rossz, de ezek közül én inkább a konszernt választanám.
@3 Köszönöm, de Volvo-t nem szeretnék, dízel autót meg főleg nem.
@4 A francia autókkal kapcsolatban szkeptikus vagyok, inkább a német-japán vonalat követném.
@5 Toyota Corolla még jó lehet, sok jót hallottam róla, csak nem nagyon ismerem.
@6 Mivel VW konszernautó a Seat is, ezért nem lehet hatalmas minőségi különbség egy Polohoz képest. Megnézem az 1.6-os motorral rendelkezőket is.
@7 Ford Focus 1.4/1.6. Nyitott vagyok rá, meg tudsz győzni valamivel?
Összességében keveset olvastam a vásárlás utáni fogyasztásról, illetve fenntarthatóságról! Örülnél, ha erről is tudna írni valaki. Köszi.
@6-os vagyok.
3-as Polo AEE kódos, csapott hátú tapasztalatok: Óvatosan vezetve a legjobb fogyasztásom 5.9 volt, de átlagban 6-7 közt mozog lábtól függően. Viszont ahhoz képest elég dinamikusnak mondható, még a pályatempót is egész hamar felveszi.
Motorral semmi gond nem volt, 30K km-ert tettem bele, most van 210K-nál. Valvoline Longlife 10W40-el használom, minimálisan csipegeti az olajat.
Váltó perselyt kellett cserélni 190K környékén, ez egy 6.000 ft-os alkatrész, eredeti gyári. Lengéscsillapitokat kellett cserélni, elég rossz utakon kell járnom vele sajnos, de elől hátul az egész 30K-ba került. De normálisabb utakon biztos többet bir. Igazából ennyi, egy kötelező szervizes pakkja 20K alatt megvan (5l olaj meg a 4 szűrő). Meg hát ami benne van a pakliban az összes idősebb modellnél, itt-ott kiég 1-1 izzó, ablakemelő bedögölhet ilyesmi, küszöbnél rohadásra figyelni kell! Amire viszont büszke vagyok, az a működő klimája :) Meg én szeretem is vezetni, ebből elég ritka ez a fajta 1.6, lepődött már meg mellettem utas hogy milyen előzést be lehet vállalni vele :)
Köszi a tapasztalatot. VW Polo 1.6-os motorral tényleg elég keveset látok a hirdetések között, az 1.4-es motorral viszont van elég sok.
Esetleg Seat Cordoba/Ibiza-ról van tapasztalatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!