Opel astra F autót melyik motorral ajánlanátok? 1.6 16v?
Tehát olyant akarok ami azért megy. De nem akarom hogy sokat egyen mert munkábajáráshoz kell.
101 lovas elég jól megy már mi? Esetpeg egy kis chip tuning még neki? 10 lovat még ráírni.
mindenképp 16 szelepest vegyél
a 8V-s opel motorok borzalmasan lomhák
az 1.6 16V ideális szerintem
8V motorok tényleg lomhák, de örök életűek.
Korai 16V Ecotec motorok viszont zabálják az olajat, és akadnak hengerfej-problémáik.
Ha azt akarod hogy 400 000 km-el is prolémamentes legyen: 8V, ha fürgét szeretnél, és több pénzed van üzemben tartani: 16V
Engem anno óva intettek a 16 szelepestől. Egy '96-os 1.4 8V-t vettem. Lemegy a térképről (persze a karbantartást nem szabad elhanyagolni) és nem eszik sokat. Természetesen gyengébb, mint amit Te emlegetsz, de kényelmesen elvisz A-ból B-be.
Amit Te szeretnél, ahhoz szerintem áldozni kell valamelyik irányba (erő, fogyasztás, megbízhatóság) vagy egy újabb típust kell nézni.
C14/C16SE (8 szelepesek). X16.. kódú motorok gyárilag sok olajat fogyasztanak, EGR szelep is van, kokszosodik, nyűgös(ezért lekötik, elfalazzák - nem helyes megoldás). C16SE ugyanolyan erős, de az előbbi problémák nélkül :). Autópályán aegy 1,4-es nem igazán fog jobban fogyasztani, mint egy 1,6-os. Sőt.
Csiptuningot felejtsd el, ahogy a sportlégszűrőt is, semmi értelme. Lehet tuningolni, más vezérműtengely, leömlő, kipufogó, szívótorok, hengerfej köszörülés, ezekhez hozzáírt program... Nem éri meg árban, csak fanatikusoknnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!