Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Liana 2002es 1.6 oshot...

Suzuki Liana 2002es 1.6 oshot mennyi egy motor?

Figyelt kérdés
Víz került valószínűleg a motorba és nem indul. Aksit néztük gyertyákat szintén. A motor kb 50• ot fordul csak el. Az egyik szerelő azt mondja új motor a masik hogy a szelepeket kell cserélni és a lengőkarokat,talán szelepszárszimeringet.Ötlet? Valaki járt már hasonlóan?

2016. júl. 18. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is ment bele víz de egy kis füstölés és pihenés után működött. Valószínűleg több minden tönkre ment szét kell kapni az egész motorblokkot.
2016. júl. 18. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a szívóágra is került akkor valszeg a szelepeket,himbákat,hidrotőkét és eléggé sokmindent elvert,amit ha csak cserélnétek már egy új motor árában lenne,csak kevesebb idő az új motor!
2016. júl. 18. 14:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy hete volt kb azota nem száradt ki. A motor nem forog csak 50 fokot. Mennyibe kerül egy motor hozzá? Többet fogunk tudni ha szétszedtük de így motorháztető felnyitas utan ez a valószínű .. Aksi csere volt , gyertyák szintén, kiszaradasra való várás bizva a feltamadasban szintén pipa. Valakinek valami építő jellegű? Nem bannam ha megnyugtató lenne de aki okossabb a temaban mint én ne kíméljen. Köszönöm!
2016. júl. 18. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy honnan került a víz a motorba? Ha járó motornál felszívta, mert búvárkodtál vele, akkor a kettes válaszoló írta a tutit. Ha hűtővíz került az olajba és benne hagytátok, akkor korróziót okozhatott a henger falán és egyéb helyeken, ami szintén nem olcsó mutatvány. Nézd meg az olajbetöltő nyíláson keresztül (ha látható), hogy a főtengely fogatásakor, a vezérműtengely is forog-e. Ha nem, akkor megint csak a kettes válasz a helyes.
2016. júl. 18. 17:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem csonakaztam vele térd alatti vízben mentem vele kb de ahogy előztek hullámzott és beázott.Biztosító erre fizet vagy baszhatom?
2016. júl. 18. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor az sajnos a felszívott víztől állt meg. Mivel a hengerekbe jutott vizet a dugattyúk nem tudják összenyomni, komoly sérüléseket tud okozni. Találkoztam már olyan beázott motorral is, ahol a hajtókar eltörött és kiütötte a blokk oldalát. A biztosítót nem tudom, talán ha van Casco, az fizethet, de a kötelező szerintem esélytelen.
2016. júl. 19. 07:17
 7/7 veterán vas ***** válasza:

Ilyen esetben meglehetősen kevésnek tűnik az, hogy akkut és a gyertyákat "néztük".

Ha szétszednéd a motort, valószínű többet tud(hat)nál.

Nem hinném, hogy a blokk, főtengely, hajtókarok, hengerfej, lendkerék, stb, tönkrement. Nagy valószínűséggel akad köztük még szép számmal menthető alkatrész.

Apropó a lengőkarnak mi köze a motorhoz? ;)

2016. júl. 19. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!