Szelepfedél tömítő paszta? Szerintetek?
Pár hete lett cserélve a szelepfedél tömítésem (jó minőséget vettem) de a szelepfedél mögött olajfolyást vettem észre. Kicsit folyik egy pontot ,de akkor is idegesítő ,hogy nem rég volt cserélve a tömítés újra és így is ereszt egy ponton.
Szervizben azt mondták ,hogy tömítő paszta megoldhatja ezt a problémát. Szerintetek jó lenne ez így?
ha gumitömítés akkor illik már akkor tenni mellé...
Ha kompozit ("papír")akkor ott valami gáz van,mert annak az a lényege,hogy a szorításra tejeszkedik és annál jobban tömít ,mig a gumi hiába "tölti" ki a teret,a nyomás átlövi körülötte...
Ha a komp. tömítés folyat az azért eléggé gáz,mert akkor mikrorepedések,"árkok" vannak rajta, és lassacskán ereszti.
De manapság inkább a gumi bázisú tömítés ami elterjedt.
De sajna ha most körbepasztáznád az semmit se érne,mert tömít,de a levegő,hőingadozás tágulás összehúzódásra ,elöregedne pillanatok alatt és eresztene.
Le kell venni a szelepfedelet és valszeg új tömítés (párezer forint) és pasztázva feltenni...
Mert ha a már illesztett és igénybevett tömítésről "feltépjük" valszeg továbbromlik a helyzet.
Koszonom a hozzaszolasokat.
Tomitesbol direkt a dragabb,jobb(?) minoseget vettem(reinz).
A csavarok meghúzása is fontos dolog. Se túlhúzva, se a kelleténél lazábbra hagyva nem jó, az olaj megtalálja a legkisebb rést is. Nagyon megtépni azért nem jó mert eldeformálódik a fedél. Aztán a meghúzásnak is van egy (többféle) sorrendje amit illik betartani. A nyomatékkulcsot nem is említem mert "hobbiszerelőnek" az drága dolog, a profi meg nem használja ilyen "egyszerű" feladatokra.
Szóval most kéne megint egy új tömítés és valami jó minőségű tömítőpaszta (Loctite) speciálisan olajos közeghez. Nem olcsó dolog, de utána porszáraz lesz a szelepfedél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!