14 éves lány vagyok . Ha szeretnék motorozni és jogsit szerezni rá akkor az lehetséges ebben a korban? És körülbelül mennyibe fájna hogy letegyem a jogsit? ( 50 köbcentis motorrol van szó).
Figyelt kérdés
Amugy eddig mindenhol azt írták a jogsis oldalak h 17 éves kortól lehet de ez sztem nem igaz mivel valaki 15 évesen motorozik...:)2016. júl. 15. 10:42
1/3 anonim válasza:
Én jelenleg csinálom az "am" azaz segédmotor jogositványt . Ha össz nézed a kresz , a rutin , a gyakorlat , elsősegély össz 43-47ezer...remelem tudtam segiteni
14F
2/3 anonim válasza:
B kategóriát (autó, de ehhez megkapod az smkp-ra is) lehet 17-től. AM kategóriát (csak smkp) 14 évesen lehet. Ez azt jelenti, hogy előbb is elkezdheted, viszont csak 14 évesen tehetsz forgalmi vizsgát.
A gyorsjogsi oldalán egész jól le vannak írva a dolgok.
3/3 anonim válasza:
Még szép, hogy lehet! Amikor 13,5 leszel, akkor már elkezdheted a KRESZT, aztán 14-től már lehet ötven köbcentist vezetni. Bár most már azt hiszem variáltak, és nem am, hanem valami más a kategória neve. Azonban ez a jogsi csak Magyarországon érvényes, mert szomszédos országokban nem lehet 14-től, csak később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!