Mikortól kezdhetem el a jogsit autóra? Azaz (B kategóriás) jogsit mikortól szerezhetek?
Figyelt kérdés
"Vezetési vizsgát 17 éves kortól, KRESZ-vizsgát azonban már három hónappal a 17. születésnapotok előtt is tehettek." Ezt olvastam, de nekem nem elég világos, ezzel azt értik hogy 17. születésnapom előtt mehetek KRESZre, és abból is vizsgázhatok, és utána megcsinálhatom az elsősegélyt is, és utána vezethetek 30 órát, és vezetési vizsgára csak 17 évesen mehetek? Vagy ez hogy van?2016. júl. 14. 22:19
1/3 A kérdező kommentje:
Kérlek aki segít ebben az szépen sorrendbe írja le mint hány éves kortól. Mit mikor kezdhetek stb stb stb.
Előre is köszönöm!
2016. júl. 14. 22:32
2/3 anonim válasza:
16,5 évesen már elkezdheted a KRESZ tanfolyamot, amiből leghamarabb 16 és háromnegyed évesen vizsgázhatsz le. Sikeres vizsga után már elkezdhetsz vezetni, de forgalmi vizsgát csak a 17. életéved betöltése után tehetsz. Az elsősegély vizsgát a tanulmányaid folyamán bármikor leteheted, akár még a forgalmi vizsga után is.
Külön kitérvén a gyakorlati részre. Valóban legalább 30 órát, ill. 580km-t kell levezetned ahhoz hogy elmehess egyáltalán forgalmi vizsgázni.
Egyébként majdhogynem naponta megkérdezik ugyanezt a kérdést mások, érdemes böngészni egy kicsit ha valami nem tiszta.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, végre egy értelmes válasz, ment a jel barátom!
2016. júl. 15. 06:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!