Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkájú nyárigumit vegyek?

Milyen márkájú nyárigumit vegyek?

Figyelt kérdés

A méret adott: 195/65 R15 91H

(1-es Octaviára)

Az autón elől 2 Hankook Ventus Prime 2-es gumi van, a hátsókat cserélném le, értelem szerűen mivel új gumit veszek, az megy előre, a két első pedig hátra kerül.

Na most, milyen márkánál érdemes nézelődni?

Az én kiszemeltem a Hankook Ventus Prime 3-as, de gondolkoztam Continental, esetleg Michelin abroncsokon is. Ti mit ajánlotok, melyik jobb?

A keret nagyjából 15.000ft/db

Első autó, kezdő vagyok a téren, ez lesz az első gumivásárlásom, ezért is szeretném 1-2 tapasztaltabb autós véleményét meghallgatni.

Mennyire fontos az, hogy mind a 4 kereken ugyanolyan típusú abroncs legyen?

2016. júl. 13. 15:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Akkor miért van az, hogy a téli/nyári cserénél a kopottabb kerül hátra, és a nagyobb profilú előre?
2016. júl. 14. 20:23
 12/12 JulesTS ***** válasza:

Azert lehet, mert aki a cseret vegzi, rossz beidegzodes miatt helytelenul csinalja.

kb. 8 evvel ezelott az egyik kollegamat elkisertem gumit venni. En mondtam neki, hogy hatulra kellene az ujat feltenni, a gumis is azt tanacsolta, de neki elolre kellett, mert ott van a hajtas es a kormanyzas is es fekezeskor is az elso kerekekre terhelodik a nagyobb suly, ezert szerinte ott kell a nagyobb tapadas (egyebkent ez igy logikusnak is tunik). Latyakosak voltak az utak, a gumistol csak ket utcasaroknyit jottunk el amikor egy piros lampanal ugy keresztbeallitotta az autot, hogy meg en is meglepodtem rajta. Pedig nem ment gyorsan es meg nem fekezett nagyot sem (tapasztalt sofor, vezetestechinkai treningekre is jart). Az volt a szerencsenk, hogy osztottpalyas ket savos uton tortent es nem volt korulottunk senki. Onnantol jo ovatosan ment hazaig, masnapra hatra kerultek az uj gumik...

Teheted elolre is az uj gumikat, csak az a keresem, hogy esos idoben lehetoleg keruljuk el egymast...

2016. júl. 15. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!