Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó lopásgátló?

Autó lopásgátló?

Figyelt kérdés

Milyen lehetőségek vannak autó lopás ellen?

Valami elektromos megoldás ami több szinten védelmet nyújt?

2016. júl. 13. 08:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Én véleményem az ha egy autót nagyon el akarnak lopni akkor úgyis elfogják, teljesen mindegy milyen védelmet adsz neki, akinek ha nagyon kell egy autó elfogja vinni így is úgy is. Persze a piti kis tolvajoktól akik azért lopnának autót mert el akarnak vele menni vagy csak úgy poénból, az ilyen "amatőröktől" védenek ezek a dolgok, de profi alkatrész kereskedőktől nem igazán.

Persze vannak dolgok amik megnehezítik ezt. Ugye ha van benne riasztó az egy nagyon jó dolog, de az sajnos sokszor nem elég. Létezik kormányzár, váltózár ezek is úgy ahogy adnak valami védelmet, de nem teljesen. Léteznek indításgátlók is amik már jóval többet nyújtanak, azokból lehet akár egy rejtett kapcsoló vagy egy érzékelő amit egy bizonyos ponthoz érintve az autón engedi az indítást. Árban is eltér mennyire komoly a cucc. Léteznek olyanok amik amolyan jeladók ha az autó 10 méteres körzetét túllépi a jeladó akkor az autót 1 perc után leállítja. Létezik olyan ami nem engedi rá a gyújtást és az indítást sem csak ha egy adott pontra érinted akkor.

Nekem ilyenem van, így vettem az autót, egy szerelővel beszéltem erről hogy mi van ha véletlen elhagyom a jeladót akkor picit szemügyre vette a cuccot és mondta nekem hogy egy egyszerű mágnessel simán be lehet indítani, igaz ha egy tolvaj rájön erre neki annyival nehéz a dolga hogy meg kell keresnie hogy hol van elrejtve a vevőegység. Legtöbben általában a kormány környékére rejtik el, vagy a műszerfalnál valahol.

Én autómat az előző gazdája nagyon jól felszerelte ezekkel, a kormányzárat nem használom mert nem látom sok értelmét. Váltózár az jó, meg az indításgátlóhoz hozzászoktam. A váltózárat sem kell mindig használni. Az indításgátló meg olyan dolog ha valakinek kölcsön adod az autódat, és vagy elfelejted említeni neki, vagy ő felejti el hogyan indul be és ott indítgatja a motort mert forogni forog az indítómotor csak nem indul be az nagyon nem tesz jót semminek

2016. júl. 13. 09:04
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, az a baj, hogy én is így gondolom.

Még annyit kérdeznék, h láttam egy elektromos lopásgátló rendszert (Cerberos) erről esetleg tapasztalat, vélemény?

Ez annyival tér el, h vonalkódos.

2016. júl. 13. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:
nehéz kérdés.Van aki csak a teljes védelem nélküli autókat tudja ellopni,vagy aki csak bizonyos típusokhoz vagy márkához ért.Vannak profik is...ott semmi sem segít :D
2016. júl. 13. 10:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Volt egy oreg, de szep allapotu autom. Kertem a batyamat, hogy tegyen bele vmi lopas elleni izet.

A kormany bal oldalan volt ilyen kis fiok, ahova az aprot lehet szorni. Na oda beepitett egy kapcsolot, amit az oninditora rakott.

Kb. 2 honap mulva egyik reggel arra ebredtem, hogy megprobaltak ellopni. A hatso kisablak ki volt torve, az inditozar ki volt tepve es a motorhazteto sem volt visszacsukva. Elozo ejjel esett es pont kimentek az utcan a fenyek, gondolom beprobalkoztak es meg a motorterbe is beneztek hatha rajonnek miert nem indul de nem jartak sikerrel. Szerencsere :)

Ezutan az eset utan a batyam beszerelt megegy opciot, amit a vilagitasra kapcsolt. Helyzetjelzo felkapcsolasa nelkul nem indult a kocsi.

2016. júl. 14. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!