Sokan miért kényesek az autók légkondijára?
Főleg a középkorú férfiak, meg egyes nők.
Amikor a kollégákat viszem, vagy valami ismerőst, gyakran azt mondják, ki kell kapcsolni.
Jellemzően én sohasem kapcsolom ki, sőt letiltatom az ablakemelést, hogy csak a sofőr felőli gombokkal lehessen mozgatni az ablakokat.
Én pont nem az a fajta vagyok, aki elhanyagolja a klímát.Minden május elején elviszem tisztítani.Ebben egy gramm baktérium nem lehet.
Egy modern autóban nem kell lehúzni az ablakot, hogyha meleg van.
Ebben
Ebben olyan jó automata légkondi van, pár perc alatt lehűti.
Személy szerint, sohasem szoktam lehúzott ablakkal közlekedni, városban sem.
Beteg még senki nem lett tőle, aki eddig velem utazott.
É max 1-esen használom a manuális klímát mert az is elég,meg utálom ha pofámba megy mert szárítja a szemem és azonnal el kezd könnyezni. Ezért én a "plafonra" irányítom ha használom de általában elég a nyitott ablak. A nyitott ablak meg nem zavar mert nem vagyok fűlfájós.
Amúgy kibszott szr az ha "pofán bsz a meleg ha túlhűtött kocsiból száll ki az ember. Érezni h nincs jó hatással a testemre.
Házamban sincs légkondi,bár igaz vályogház vastag falas, de még a ventit se szoktam bekapcsolni pedig itt van a szekrény tetején :)
Nekem például sok ismerősöm mondja, hogy megfázik a klímától, a múltkor egy haveromat vittem 2x 35 kilóméteren a klímás autómban, mikor kint 35 fok volt. Másnap taknya-nyála csorgott, és nem értem mitől. Pollenszűrő évente cserélve, klím takarítva, meg minden.
Amúgy városon belül én sem kapcsolom be, csak lehúzom mindkét ablakot, jól esik kikönyökölni egy kicsit, meg hogy jöjjön be a kinti levegő.
En nagyon ritkan hasznalom , utalom :) Inkabb lehuzom az ablakot
Ha nagyon meleg van, beinditom az autot,bekapcsolom par percre kb 2 perc.... lehuti utanna ki is kapcsolom :)
(Faterom meg szereti ,ő folyton nyomatja kocsiba,házba...stb pfff :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!