Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan miért kényesek az autók...

Sokan miért kényesek az autók légkondijára?

Figyelt kérdés

Főleg a középkorú férfiak, meg egyes nők.

Amikor a kollégákat viszem, vagy valami ismerőst, gyakran azt mondják, ki kell kapcsolni.

Jellemzően én sohasem kapcsolom ki, sőt letiltatom az ablakemelést, hogy csak a sofőr felőli gombokkal lehessen mozgatni az ablakokat.

Én pont nem az a fajta vagyok, aki elhanyagolja a klímát.Minden május elején elviszem tisztítani.Ebben egy gramm baktérium nem lehet.

Egy modern autóban nem kell lehúzni az ablakot, hogyha meleg van.

Ebben

Ebben olyan jó automata légkondi van, pár perc alatt lehűti.

Személy szerint, sohasem szoktam lehúzott ablakkal közlekedni, városban sem.

Beteg még senki nem lett tőle, aki eddig velem utazott.

2016. júl. 9. 15:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Jeeee, te nem a férjem vagy? Mindjárt át is nézek a hálóba... én szeretem a légkondit, még a ventillátorok sem zavarnak sehol, és ha lehet választani, akkor inkább a légkondival hűtött helység, mint a lehúzott ablak vonz. De amit ő (meg ezek szerint te) művel, az már túlzás, túl hideget csinál és a pofámra rászárad a bőr az erős széltől, amit a maximumra tekert légkondival csap az autóban. Szemem is kiszárad, könnyezik, elképesztően nem képes egy középutat találni, amikor hideg van ugyan, de nem annyira, hogy az mindenki mást zavarjon. Mondjuk neki az a mentsége minderre, hogy jóval 100 kiló felett van, egyszerűen melegíti őt a saját zsírja. Neked mi a nyomorod?
2016. júl. 9. 15:32
 2/13 A kérdező kommentje:

Az automata klíma csak először megy maximumon, de akkor is csak akkor, ha bent nagyon meleg van.Majd, fokozatosan veszi le a "szelet", ahogy bent csökken a hőmérséklet.

A manuális klímát nehezebb szabályozni.

2016. júl. 9. 15:39
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem tudok a "sokak" nevében nyilatkozni (meg baromság is általánosítani, kérdező), a saját véleményemet azonban szívesen elmondom: a légkondi sokszor kellemetlen, főleg, amikor a jéghideg levegőt direkt rám nyomja. Nem esik jól az ízületeimnek hosszútávon, de különben sem érzem kellemesnek.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a légkondicionált, kellemesen hűvös autóbelső ellen lennék, de vannak olyan elvakult légkondi-búzák, akik képesek 14 fokra hűteni a belsőt. Nem kellemes.

Amúgy pedig a letekert ablak nekem kimondottan jól esik, amíg nincs negyven fok odakint, sokkal jobban érzem magam a huzatban, mint a légkondi által lehűtött térben.

Mondjuk én motoron is felcsapott plexivel járok 120km/h alatt, mert élvezem a szelet.

2016. júl. 9. 15:41
 4/13 anonim ***** válasza:
Sokan azért nem szeretik, mert az izületeiknek árt, főleg, ha nem csak alacsonyan működik. Vagy a fejük fájdul meg tőle. Nem tudhatott, hogy nem ártott senkinek. Lehet, hogy csak nem akarják mondani. Én sem bírom a klímát, ha közvetlen rám jön a hideg levegő, vagy 20 foknál hidegebbet csinál.
2016. júl. 9. 15:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Van aki tényleg nem bírja, de jó páran meg csak divatból, mert ezt olvassák 100 helyen, hogy a fújcsúnyarosszklíma.
2016. júl. 9. 16:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Én arra gondolok, hogy a kérdezőnek is ez lehet a baja - csak ő a ló másik oldalára esett át, és dacból, csak azért is mindenkinek az arcába tolja a klímát, hogy lássák, ő mennyire nem hagyja magát a média által befolyásolni.
2016. júl. 9. 16:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem is automata van az autóban, de én nem szeretem. Csak autópályán használom a klímát vagy, ha esik az eső mondjuk, meg persze télen a fűtést. Én könnyezek tőle megfájdul a fejem is és valahogy fáraszt is. inkább teljesen lehúzott ablakkal szeretek vezetni, az nekem sokkal kellemesebb valahogy... néha kirakom a kezemet is, meg élvezem azt is, amikor az arcomba fúj a szél :D bár én szeretem a meleget, a 35 fokot is, engem nem zavar.

egy komoly hátránya van nekem a lehúzott ablaknak, mégpedig az, hogy többször is berepült már darázs az autóba piros lámpánál...

2016. júl. 9. 16:28
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

kérdező!

látom szeretsz dicsekedni...pedig nincs mivel. nekem természetes, hogy a lakásom klimatizált, az autóm is..persze ez nem volt mindig így...

még ma is kisért a múlt..ha egyedül ülök az automata sportkocsimban, akkor bizony letekerem az ablakot, kilógatom a kezem és élvezem a port, szelet, bogarakat...csak autóuton, vagy pályán kell zárt kocsiszekrény, mert akkor már nagyon dübörögne..

Amúgy a nejem ragaszkodik a klímához, és a zárt ablakokhoz.

az nagyon tetszik, hogy minden május elején elviszed tisztítani...na marhajó...ez inkább szégyen, mint dicsőség...én télen- nyáron használom a klímát, tehát kéthavonta legalább lekezelem a rácsot...(amúgy baktérium ott van, ahol ő akar lenni)

ugye tudod, miért kell télen a klíma?

hogy dicsekedjek, volt szerncsém sivatagos országokban dolgozni, ahol természetes volt a klíma a kocsiban...napi több száz kilométer 50 fokban..kemény lett volna a nélkül..

ott néha megfáztam, mert kint ötven, bent 25..persze az jobb amerikai vas volt, abban jó amerikai légkondi volt.

irigyellek, téged nagyon szerethetnek az emberek.

2016. júl. 9. 17:09
 9/13 anonim ***** válasza:

Van aki nem szereti a klímát mert megfájdul a feje. A szomszéd mindig lehúzott ablakkal megy pedig biztosra tudom hogy klímás az autója.

Olyan is van aki nagyon hidegre állítja a klímát, én azt sem szeretem ha nyáron megfagyok az autóban.

2016. júl. 9. 17:20
 10/13 A kérdező kommentje:
23 fokra van állítva.
2016. júl. 9. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!